Bezy Chantilly z pieczonych jagód
Bezy Chantilly z pieczonych jagód jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 152 kalorie, 2G białka, oraz 0g tłuszczu. Na 1,72 zł za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pół-kufli jeżyn, krem z kamienia nazębnego, fasola waniliowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 6 godzin i 30 minut. Ten przepis od Foodnetwork ma 89 fanów. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bezy Chantilly, Świeże Dojrzałe Jagody Z Kremem Chantilly, oraz Kakaowe bezy z jagodami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem. Za pomocą małego kieliszka i ołówka narysuj 4 (3 1/2 cala) okręgi na każdej kartce papieru. Obróć papier twarzą w dół na blasze do pieczenia.
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, ubić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól na dużej prędkości, aż się spieni.
Dodaj 2/3 szklanki cukru i kontynuuj bicie na dużej prędkości, aż białka utworzą bardzo sztywne szczyty.
Ubić wanilią. Ostrożnie złóż Pozostałe 1/3 szklanki cukru do bezy. Z dużą końcówką ciasta w kształcie gwiazdy, umieść krążek bezy w każdym okręgu. Rura kolejną warstwę wokół krawędzi, tworząc boki muszli.
Piec przez 2 godziny, lub aż bezy są suche i chrupiące, ale nie rumiane. Wyłączyć ogień i pozostawić bezy siedzieć w piekarniku na 4 godziny lub na noc.
Do serwowania umieść każdą bezę na osobnym talerzu i zalej skorupę jagodami.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Na patelni wyłożyć truskawki, maliny,jagody i jeżyny, wymieszać z cukrem i nasionami wanilii. Piec w piekarniku przez 20 minut. Przed podaniem schłodzić do temperatury pokojowej.