Bezowe Ciasto Cytrynowe
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur deserowych, więc dać niezawodne ciasto cytrynowe bezy spróbować. Jedna porcja zawiera 343 kalorie, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 71 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 120 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz skórkę z cytryny, białka jaj, pieczone ciasto skorupa, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Fool-Proof Zapiekanki Ziemniaki, {Fool Proof} Kremowe Tarty Spanakopita, oraz Warstwowe czerwone, białe i niebieskie babeczki waniliowe z niezawodną Kreą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zebrać wszystkie składniki-zwłaszcza bezę ingredients.In 2 - do 3-quart patelni sos, który nie jest jeszcze ustawiony na ciepło, wymieszać 1 1/4 szklanki cukru z 6 łyżek skrobi kukurydzianej i soli.
Ubij w 1/2 szklanki zimnej wody, skórki z cytryny i soku z cytryny, dokładnie mieszając.
Dodać masło i ubić w 1 1/2 szklanki wrzącej wody.Ustaw patelnię na średnim lub średnim ogniu (użyłem medium, ponieważ garnek był na większym palniku i był metalowy) i wymieszaj z elastycznym żaroodpornym skrobakiem szpatułkowym, aż mieszanina się zagotuje, około 7 minut (mój gotował się w około 5, ale puściłem go na 7). Zmniejsz ciepło do średniego (lub Niskiego, w moim przypadku)i wymieszaj napełnianie jeszcze 1 minutę.
Wlać nadzienie do ciasta i szybko zrobić meringue.In miskę miksera stojącego za pomocą nasadki ubijaj białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż będzie bardzo spieniona. Nadal ubijać z dużą prędkością i stopniowo dodawać mieszaninę cukru i skrobi kukurydzianej, 1 łyżkę na raz. Następnie ubijaj, aż białka utrzymają sztywne, błyszczące szczyty. Łyżka bezy na gorące ciasto nadzienie. Szpatułką zawirować bezę, aby całkowicie pokryć nadzienie, dotykając krawędzi skorupy ciasta.
Piec w piekarniku 325 stopni, aż beza zbrązowieje, o 25 protokół. Ustaw ciasto na stojaku, aż ostygnie, około 3 godzin.
Podawać natychmiast lub przechowywać w pokrywie ciasta w lodówce.