Bezglutenowe Żółte Babeczki
Bezglutenowe żółte babeczki może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje 48 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 344 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Mieszanka łusek psyllium, jajka, sól koszerna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Bezglutenowe Żółte Ciasto I Babeczki, Bezglutenowe Babeczki Czekoladowe Wykonane Z Mąki Fasolowej Garbanzo-Moje Najlepsze Babeczki Bezglutenowe Do Tej Pory, oraz Bezglutenowe Żółte Ciasto dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 375 stopni F. posmarować dwie puszki muffin 12-cup. (Aby uzyskać najlepsze wyniki, użyj wkładek cupcake tutaj.)
Wymieszać mąkę, psyllium, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. Odstawić.
Wsypać masło do miski miksera stojącego. Używając przystawki do wioseł ze średnią prędkością, mieszaj masło i cukier, aż będą dokładnie połączone, kremowe i puszyste, około 3 minut. Pamiętaj, aby raz na jakiś czas zeskrobać boki miski gumową szpatułką.
Ubić razem jajka, żółtka i ekstrakt z wanilii. Odstawić.
Kończąc ciasto: z uruchomionym mikserem stojącym, dodaj mieszankę jajeczną, po jednej łyżce stołowej na raz, do kremowanego masła i cukru. Gdy cała mieszanina jest włączona do mieszaniny masła i cukru, dodaj 1/3 suchych składników do miski. Gdy nie ma widocznego śladu mąki, dodaj 1/2 maślanki. Po włączeniu powtórz ten proces, kończąc na suchych składnikach.
Pieczenie babeczek: używając małej miarki do lodów, łyżka tyle ciasta ciasto do przygotowanych puszek muffin wypełnić każdy 2/3 sposób.
Włożyć puszkę do piekarnika i piec, aż babeczki będą lekko jędrne w dotyku, a wykałaczka włożona do babeczek wyjdzie czysta, 20 do 30 minut.
Pozostaw babeczki do ostygnięcia w puszkach przez 15 minut. Poprowadź nóż do masła na krawędziach babeczek, a następnie przekręć je na stojak chłodzący.
Wszystkie mąki wlać do dużego pojemnika. (Sklepy z zaopatrzeniem restauracji sprzedają duże plastikowe pojemniki, które dobrze pasują do tego celu. Możesz również użyć dużego szklanego słoika.) Potrząsać, potrząsać i mocniej potrząsać, aż wszystkie mąki staną się jednym kolorem.