Bezglutenowe Placki Z Jabłkami
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na desery, więc dać bezglutenowe jabłkowe ciasto ręcznie spróbować. Ten przepis służy 12. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 149 kalorii, 1G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1190 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, cukier granulowany, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to Truskawkowe pasztety-bezglutenowe i niskowęglowodanowe, Placki Z Jabłkami, oraz Placki Z Jabłkami.
Instrukcje
W misce robota kuchennego, połączyć mąkę z białego ryżu, skrobia z tapioki, cukier granulowany, sól, i guma ksantanowa. Puls do połączenia.
Dodać masło. Pulsuj, aż nie pozostaną żadne duże kawałki masła.
Dodaj 4 łyżki wody. Pulsuj, aż ciasto uformuje się. Jeśli ciasto nie tworzy, dodaj dwie dodatkowe łyżki wody.
Lekko biała mąka ryżowa Twój licznik. Podziel ciasto na dwie równe kulki i uformuj każdą na dysk. Owinąć i schłodzić ciasto przez co najmniej dwie godziny lub przez noc.
Rozgrzej piekarnik do 375 °F. podczas nagrzewania piekarnika przygotuj nadzienie. Wymieszać kawałki jabłka, ciemnobrązowy cukier, sok z cytryny i cynamon. W razie potrzeby dodaj więcej cukru do smaku. Wrzucić mieszankę jabłek z mąką z białego ryżu.
Wyjąć jedno ciasto okrągłe z lodówki. Odstawić na około pięć minut. Lekko biały blat z mąki ryżowej.
Rozwałkuj ciasto do około 1/8 cala. Podczas walcowania, od czasu do czasu Uruchom długą, cienką metalową szpatułkę pod ciastem, aby zapobiec przywieraniu do blatu.
Za pomocą 3-calowego noża pokrój ciasto na 6 sztuk. (Będą to podstawy ciasta.) Zebrać ciasto i delikatnie zebrać w kulkę. Reroll. Teraz użyj noża 3 1/3 cala i wytnij kolejne 6 sztuk. (To będą Pie Topy.)
Umieść sześć 3-calowe wycięcia ciasta na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. Wierzch z około jednej łyżki nadzienia jabłkowego.
Krawędzie szczoteczki z ubitym jajkiem. Przykrywamy nadzieniem 3,5-calowym okrągłym. Jeśli ciasto łzy, lekko uszczypnąć go z powrotem. Zaciskaj krawędzie razem z widelcem. (Aby ciasto nie przyklejało się do widelca, przed zagniataniem należy je odkurzyć białą mąką ryżową.) Schłodzić placki przez pięć minut.
Placki posmarować ubitym jajkiem i obficie posypać cukrem granulowanym lub gruboziarnistym. Przebij górę dwukrotnie widelcem, aby umożliwić ucieczkę pary z nadzienia.
Piec do wypełnienia pęcherzyków i skorupa jest złoty kolor, o 25 protokół. Podczas gdy jedna patelnia ciasta piecze, uformuj drugą patelnię.
Upiec drugą patelnię ciast w ten sam sposób.
Pozostawić placki do ostygnięcia na blasze do pieczenia. Przechowywać pod przykryciem w temperaturze pokojowej do trzech dni.