Bezglutenowe Europejskie Ciasto Jabłkowe
Need a bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański deser? Bezglutenowe Europejskie ciasto jabłkowe może być niesamowity przepis, aby spróbować. Ten przepis służy 15 i kosztuje 67 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 239 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu. Jeśli masz mąkę migdałową, mielony cynamon, mąkę sorgo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis od Allrecipes ma 64 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 24%, co nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto Jabłkowe (Bez Ziarna, Paleo, Bezglutenowe, Luki), Ciasto Jabłkowe Bezglutenowe, oraz Bezglutenowe Żydowskie Ciasto Jabłkowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Posmaruj patelnię 9x13 cali; lekko mąka z mąką bezglutenową.
W misce wymieszać mąkę sorgo, mąkę migdałową, mąkę ryżową, mąkę z tapioki, gumę ksantanową, cynamon, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Ubij cukier, olej roślinny i jajka razem w oddzielnej misce; wymieszaj z mieszanką mąki, aż do włączenia i dokładnie połącz ciasto. Złożyć w jabłka i orzechy włoskie.
Wlać i nacisnąć ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż nóż włożony w środek ciasta wyjdzie czysty, około 1 godziny.