Bezglutenowe ciasto pomarańczowo-migdałowe z sosem pomarańczowym
Bezglutenowe ciasto pomarańczowy migdałowy z sosem pomarańczowym może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 24 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok pomarańczowy, mąkę ryżową, skórkę pomarańczową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 16%. Spróbuj Ciasto pomarańczowo-migdałowe (bezglutenowe), Ciasto Pomarańczowo-Migdałowe Do Góry Nogami (Bezglutenowe), oraz Bezglutenowe ciasto migdałowo-pomarańczowe z sokiem z granatu POM dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C). Nasmaruj 10-calową patelnię springform sprayem do gotowania i odkurz mąką ryżową.
W dużej misce ubij żółtka z 2/3 szklanki cukru, aż staną się gęste i blade za pomocą miksera elektrycznego. To zajmie około 5 minut. Wymieszaj mąkę ryżową i sok pomarańczowy, a następnie złóż migdałowy posiłek i cynamon.
W oddzielnej szklanej lub metalowej misce ubij 3 białka, aż będą mogły utrzymać sztywny szczyt. Złóż do mieszaniny migdałów, aż dobrze wymieszane.
Wlać do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić.
Piec przez 35 do 40 minut w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta. Schłodzić na patelni na stojaku z drutu. Uruchom nóż wokół zewnętrznej krawędzi ciasta, aby pomóc usunąć go z patelni.
Aby sos pomarańczowy, śmietana razem masło i 2 szklanki białego cukru w średniej misce. Wymieszaj śmietanę i umieść naczynie na patelni z ledwo gotującą się wodą. Wymieszać z sokiem pomarańczowym i skórką. Ubić 4 białka w osobnej misce, aż uformują się miękkie szczyty. Złożyć do sosu pomarańczowego. Łyżka na ciasto i podawać natychmiast.