Bezglutenowe Białe Ciasto
Bezglutenowe białe ciasto może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis zawiera 10 porcji z 702 kalorii, 12g białka, oraz 21g tłuszczu każdy. Za $1.03 za porcję, ten przepis okładki 15% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, skrobi ziemniaczanej, białek jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 38%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bezglutenowe Białe Ciasto Z Włoskim Kremem Bezowym, Ciasto Kokosowe, Z Białą Czekoladą I Orzechami Pekan - Niskowęglowodanowe / Bezglutenowe, oraz Bezglutenowe ciasto Cranberry Clementine z ganache z białej czekolady dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Połóż natłuszczony pergamin na dwie 9-calowe Formy do ciasta.
Wymieszaj mąkę, psyllium, proszek do pieczenia i sól. Odłóż na bok.
Mieszanie mokrych składników: wymieszaj mleko i wanilię.
Włóż masło do miski miksera stojącego. Wiruj masło, aż rozłoży się w misce.
Wymieszaj masło i cukier razem, aż cukier całkowicie zniknie w maśle i stanie się kremowy.
Wykończenie ciasta: gdy mikser Stojący pracuje na niskim poziomie, dodaj 1/3 suchych składników. Gdy mąka nie jest widoczna, dodaj 1/2 mleka. Powtórz, kończąc na ostatnim z suchych składników. Ostrożnie zeskrob ciasto do dużej miski.
Ubij białka: Wyczyść miskę miksera stojącego i dokładnie wysusz.
Dodaj białka. Włącz mikser stojący z włączoną nasadką do trzepaczki.
Dodaj śmietanę z kamienia nazębnego do białek.
Pozwól mikserowi stojącemu działać, aż białka staną się białe i zaczną gęstnieć.
Wlej cukier i kontynuuj ubijanie białek, aż osiągną miękkie szczyty.
Wlej 1/3 białek do ciasta. Powoli, z pewnymi pociągnięciami, użyj gumowej szpatułki, aby włożyć białka do ciasta. Gdy nie ma widocznych śladów białek, wlej kolejną 1/3 białek. Kontynuuj to, aż ciasto będzie puszyste i zwiększy swoją objętość. Dodaj ostatni i przestań mieszać.
Wlej ciasto równo do 2 foremek do ciasta. Wsuń je do piekarnika i piecz, aż wierzch ciast będzie lekko atletyczny, a wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, 30 do 40 minut.
Pozwól ciastom ostygnąć na patelni. Przesuń nożem do masła po krawędziach foremek do ciasta, aby poluzować ciasto. Ostrożnie obróć ciastka na stojaki chłodzące.
Wlej wszystkie mąki do dużego pojemnika. (Sklepy z artykułami restauracyjnymi sprzedają duże plastikowe pojemniki, które dobrze pasują do tego celu. Możesz również użyć dużego szklanego słoika.) Wstrząsnąć i wstrząsnąć i wstrząsnąć mocniej, aż wszystkie mąki staną się jednym kolorem.