Bezglutenowe Angel Food Cake

Bezglutenowe Angel Food Cake
Bezglutenowe Angel Food Cake jest bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie deser. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 150 kalorii, 4G białka, oraz 0g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, sól, białka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Bezglutenowe Angel Food Cake, Angel Food Cake (Bezglutenowe), oraz Bezglutenowe Angel Food Cake dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przesuń stojak piekarnika do najniższej pozycji (Usuń inne stojaki).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
W średniej misce, wymieszać mieszankę mąki, 3/4 szklanki cukru, skrobia kukurydziana i guma ksantanowa. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka MąkiMieszanka Mąki
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
W dużej misce ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól na średniej prędkości miksera elektrycznego z mocowaniem do ubijania drutu, aż się spieni. Zwiększ prędkość do wysokiej i ubijaj, aż białka podwoją objętość i zagęszczą, około 2 minut. Ubić pozostałe 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki na raz, na dużej prędkości, dodając wanilię z ostatnim dodatkiem cukru, aż będą sztywne i błyszczące formy bezowe. Nie podbierać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
WaniliaWanilia
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Posypać mieszaninę cukru, 1/4 szklanki na raz, na bezy, składany tylko do momentu, gdy mieszanina cukru znika. (
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
5
W razie potrzeby przenieść mieszaninę białek do bardzo dużej miski.) Łyżka do 10-calowej patelni do ciast angel food (tube). Delikatnie dotknij patelni na blacie, aby usunąć duże pęcherzyki powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Piec 40 do 45 minut lub aż pęknięcia czuć suche i top sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięty. Nie lekceważ. Natychmiast obrócić patelnię do góry nogami na żaroodporną butelkę lub lejek, aż ciasto będzie całkowicie chłodne, około 2 godzin. Uruchom nóż lub długą metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować. Obróć ciasto na talerz do serwowania. Użyj długiego, ząbkowanego noża do cięcia ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż ZąbkowanyNóż Ząbkowany
PiekarnikPiekarnik
SzpatułkaSzpatułka
LejekLejek
NóżNóż
PatelniaPatelnia
7
Podawać z bitą śmietaną i świeżymi owocami. Przechowywać w temperaturze pokojowej pod bezpiecznym ciastem lub dużą odwróconą miską.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
świeże Owoceświeże Owoce
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn