Best Ever Pumpernickel Loaf
Najlepszy w historii Bochenek pumpernikla wymaga około 2 godziny i 40 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz ciepłą wodę, melasę, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z squasha z Pumperniklem i pikantnymi kropelkami krwi (pikantna pieczona zupa z squasha z Pumperniklem tostowym), Żyto Pumperniklowe, oraz Obwarzanki Pumperniklowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać ciepłą wodę, melasę i drożdże razem w misce miksera stojącego.
Odstawić, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę, około 5 minut.
Wymieszać mąkę chlebową, mąkę pełnoziarnistą, mąkę żytnią, mąkę kukurydzianą, kakao w proszku, gluten pszenny i sól w misce.
Dodać powoli do mieszaniny drożdży. Dopasuj mikser z mocowaniem do haka do ciasta; obróć się na średnią prędkość i pozwól ciasto wymieszać przez 15 minut.
Obrócić ciasto na mąkę; ugniatać ręcznie, aż nie będzie już lepkie, ale gładkie i elastyczne, dodając więcej mąki w razie potrzeby, 3 do 5 minut. Nasmaruj dużą miskę.
Przełożyć ciasto do wysmarowanej miski, obracając, aby pokryć ciasto ze wszystkich stron. Przykryć miskę; odstawić w ciepłym miejscu, aż podwoi Rozmiar, 30 minut. Nasmaruj Bochenek.
Punch ciasto w dół i przenieść do natłuszczonego bochenka patelni. Przykryć i odstawić w ciepłym miejscu na 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Bochenek brzmi pusto po naciśnięciu, 40 do 50 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.