Belgian Endive au Gratin

Belgian Endive au Gratin
Belgijska Endive au Gratin może być dobrym przepisem, aby rozwinąć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.31 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 13g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 198 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Mieszanka mleka, ser gruyere, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Zapiekanka z endywii belgijskiej z boczkiem (Gratin d ' Endives Ardennaise), Belgijska Endive Ham Au Gratin, oraz Duszona belgijska Endive au Gratin dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Lekko posmarować naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
2
Doprowadzić duży garnek lekko osolonej wody do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I TymianekPęczek Ziół: świeża Kolendra, Majeranek Lub Oregano I Tymianek
3
Włożyć endywię do wody. Przykryć i gotować do miękkości, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno PosiekanaGruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
4
Masło umieścić w rondlu i rozpuścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana1 Gruszka (np. Anjou Lub Bartlett), Drobno Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
5
Ubić mąkę i mieszać, aż mieszanina stanie się pasta i złoty kolor. Stopniowo ubijaj mleko do mieszanki mąki, stale ubijając, aż będzie gęste i gładkie. Wymieszać 3/4 szklanki sera Gruyere, parmezanu, gałki muszkatołowej, soli i pieprzu, aż dobrze wymieszane. Gotować delikatnie na średnim ogniu przez 10 minut, często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
GruyereGruyere
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W KostkęZimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Nieprażone Pestki DyniNieprażone Pestki Dyni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
6
Rozgrzej brojlery do niskiej temperatury.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski12 Kotletów Z żeberek Jagnięcych, Z Kośćmi Pokrojonymi W Paski
7
Odcedzić endywię. Każdy endywia owinąć plasterkiem szynki i umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
EndiveEndive
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Przygotowana Musztarda, OpcjonalniePrzygotowana Musztarda, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
8
Polać endywią sosem serowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos SerowySos Serowy
9
Posypać pozostałą 1/4 szklanki sera Gruyere i pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe1 Funt świeżego Mafaldi, Jeśli To Możliwe
10
Gotować endywii pod rozgrzanym brojlerem, aż ser będzie złoty kolor i bąbelki sosu, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Lekko Podsmażona CukiniaLekko Podsmażona Cukinia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
TrudnośćEkspert
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn