Beer Butt Rosemary Chicken

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Piwo Butt Rosemary kurczak może być znakomity przepis, aby spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 382 kalorie, 24g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 1,74 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz piwo, ziemniaki, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest solidne. Spróbuj Beer Butt Chicken, Grillowany Kurczak Z Pupą Piwną, oraz Beer Butt Chicken na grillu: Smoky Perfection z puszki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia.
Wylej połowę piwa z puszki, spryskaj puszkę sprayem do gotowania i ustaw ją pionowo na środku blachy do pieczenia.
Pokroić 2 cienkie plasterki pomarańczy i odstawić.
Resztę pomarańczy pokroić na duże kawałki. Poluzuj skórę na piersi kurczaka i włóż plasterek pomarańczy, plasterek cebuli i 1 gałązkę rozmarynu pod skórę z każdej strony piersi.
Umieścić kawałki pomarańczy i 2 gałązki rozmarynu w jamie kurczaka.
Spryskaj zewnętrzną część kurczaka sprayem z oleju kuchennego i posyp sezonowaną solą do smaku.
Umieść kurczaka na puszce piwa w pozycji pionowej, z puszką włożoną do jamy kurczaka.
Wlać rosół z kurczaka do naczynia do pieczenia, a resztę pokrojonej cebuli i ziemniaków umieścić w rosole.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż skóra będzie chrupiąca, mięso nie jest już różowe na kości, a soki są jasne, około 1 1/2 godziny. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Odstawić kurczaka na 10 minut przed krojeniem.