Bażant Pieczony

Pieczony Bażant może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 668 kalorii, 78g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 8,32 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 53 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Mieszanka tymianku, oliwy z oliwek, soli i mielonego pieprzu oraz garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 93%. Spróbuj Jak gotować bażanta: Bażant pieczony z masłem ze śmietaną i burbonem, Pieczony Bażant Z Winogronami I Orzechami Włoskimi, oraz Bażant Pieczony Miodowo-Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F (120 stopni C).
Posiekany rozmaryn i tymianek wymieszać z oliwą i odstawić. Bażanta natrzeć do środka i na zewnątrz solą i pieprzem.
Umieścić na ściśle dopasowanej patelni do pieczenia.
Wlać olej ziołowy na wierzch.
Piec bażanta w nagrzanym piekarniku przez 1 godzinę, następnie przykryć folią aluminiową i kontynuować pieczenie przez dodatkową godzinę, lub do natychmiastowego odczytu termometru włożonego w najgrubszą część uda, w pobliżu kości czyta 180 stopni F (82 stopnie C).
Wyjmij z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem. Bażanta podlewać gorącym olejem i sokami z patelni co 30 minut podczas gotowania.