Bazyliowe Lody Kukurydziane
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 354 kalorie, 8G białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Jeśli 1,21 zł za porcję spada w Twoim budżecie, lody z bazylii słodkiej kukurydzy mogą być niesamowite bezglutenowe i wegetariańskie przepis do wypróbowania. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Lato. Udaj się do sklepu i odbierz liście bazylii, pół na pół, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lody z kukurydzą i bazylią, Makaron z bazylią, Fetanem i słodką kukurydzą Miso Carbonara, oraz Kukurydza Cukrowa I Bazylia Gazpacho.
Instrukcje
W dużym rondlu połącz pół na pół, ziarna kukurydzy i kolby kukurydzy (przecięte na pół) na średnim ogniu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, przez 15 minut.
Dodaj bazylii i gotować przez kolejne 15 protokół. W międzyczasie połącz żółtka z cukrem w dużej misce i ubijaj do jaśniejszego koloru i lekko zagęszczonego.
Przenieść mieszaninę do blendera i miksować na wysokiej przez dwie minuty lub do gładkiej.
Wlać przez sitko o drobnych oczkach z powrotem do rondla. Wskazówka: jeśli blender jest wyposażony w plastikowy korek w pokrywie, zdejmij go i przykryj otwór kilkoma fałdami ręcznika papierowego. Zapobiegnie to wydostawaniu się gorących płynów z góry.
Szybko ubić mieszankę żółtko-cukier na bazie kukurydziano-Bazyliowej i gotować na średnim ogniu, często mieszając, aż mieszanina pokryje tylną część łyżki, a przesunięcie palca pozostawi czystą linię.
Dodać sól do smaku. Odcedź do szczelnego pojemnika i pozostaw na noc do schłodzenia, a następnie ubijaj następnego dnia zgodnie z instrukcjami producenta.