Batony popcornu karmelowego
Batony popcornu karmelowego wymagają około 30 minut od początku do końca. Ten przepis pozwala na przygotowanie 24 porcji, każda o wartości 272 kalorii , 1 g białka i 7 g tłuszczu . Za 64 centy za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz brązowy cukier, brązowy cukier, syrop kukurydziany i kilka innych składników, możesz go przygotować. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Niewielu osobom naprawdę spodobało się to amerykańskie danie. Sprawdza się dobrze jako bardzo niedroga przystawka. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje ulepszoną ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Batony karmelowo-migdałowe , batony precelowo-karmelowe i popcorn czekoladowy .
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj popcorn, płatki, M&M'sy i precle; odstaw.
W dużej misce nadającej się do mikrofalówki wymieszaj brązowy cukier, masło, syrop kukurydziany i mąkę. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej bez przykrycia na wysokiej mocy przez 3-4 minuty lub do momentu, aż termometr cukierniczy wskaże 244°-248° (etap twardej kulki), mieszając po każdej minucie.
Natychmiast wlej na mieszankę popcornu; wymieszaj, aby pokryć. Wciśnij do wysmarowanej masłem formy do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal. Całkowicie ostudź.