Batony Miodowo-Sezamowe
Need a wegetariańska przystawka? Batony miodowo-sezamowe mogą być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 24 i kosztuje 47 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 183 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu. Mieszanka oleju roślinnego, mąki, jaj i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 18%. Spróbuj Paluszki z kurczaka miodowo-Teriyaki z sezamem z makaronem celofanowym sezamowym i groszkiem, Wildflower - Honey Semifreddo z miodowymi waflami Sezamowymi, oraz Miód Sezam Snack Mix (GF) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce, z mikserem elektrycznym na średniej prędkości, ubić olej, cukier, jajka, 1/3 szklanki miodu i 1 1/2 łyżeczki skórki pomarańczowej, aż będzie gładka i dobrze wymieszana.
W innej misce wymieszaj mąki uniwersalne i pełnoziarniste, proszek do pieczenia, sól i nasiona sezamu; wymieszaj lub ubijaj do mieszaniny oleju, aż dobrze się wymieszasz.
Rozprowadzić ciasto równomiernie na lekko naoliwionej 9-przez 13-calowej patelni do pieczenia.
Piec w piekarniku 375, aż środek sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięty i top jest bogato rumiane, 18 do 20 minut.
W międzyczasie w misce wymieszaj roztopione masło, pozostały 1/2 szklanki miodu i pozostały 1 1/2 łyżeczki startej skórki pomarańczowej do uzyskania gładkości. Drewnianym szpikulcem przebijaj ciepły wypiek w odstępach 1/2 cala.
Wlać mieszaninę miodu równomiernie na wierzch.
Ostudzić co najmniej 10 minut, a następnie pokroić w 24 paski.
Niech ostygnie całkowicie.