Batony Lawendowo-Cytrynowe
Batony lawendowo-cytrynowe wymagają około 2 godziny od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 134 kalorie, 1G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 19 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 68 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli masz pąki lawendy, olej kokosowy z pierwszego tłoczenia, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia bardzo zły (ale nadal naprawialny) wynik łyżki 8%. Spróbuj Herbata Lawendowa, cytrynowa i miodowa z Wolds Way Lavender Farm, Ciasto cytrynowo-lawendowe, oraz Ciasteczka Cytrynowo-Lawendowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj naczynie do pieczenia 8x12 cali.
Dodać cukier lawendowy, mieszając cukier i 2 łyżeczki pąków lawendy w blenderze; miksować aż lawenda będzie sproszkowana.
Zmiksuj razem z mikserem elektrycznym 1/4 szklanki cukru lawendowego, masła, oleju kokosowego, 2 szklanki mąki i soli w misce, aż powstanie ciasto; naciśnij na dno przygotowanego naczynia.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż Góra zacznie się zmieniać na złoty kolor; około 15 minut.
Podczas pieczenia ciasta wymieszaj pozostały cukier lawendowy, 1/4 szklanki mąki, jajka, sok z cytryny, ekstrakt z cytryny i 1/2 łyżeczki pąków lawendy; zalej upieczoną skórkę i wróć do piekarnika, aby piec, aż środek jest ustawiony, około 20 minut. Przed podaniem pozostawić do całkowitego ostygnięcia i odkurzyć cukrem cukierniczym.