Batony Czekoladowo-Karmelowe
Batony czekoladowo-karmelowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 32 i kosztuje 40 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz odparowane mleko, cukierki z mlecznej czekolady, karmelki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Trzywarstwowe batoniki z polewą czekoladowo-karmelową, Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, oraz Karmelowe Snickers 7 Warstwowe Batony dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Smar 13x9-calowy patelni, lub spryskać sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, wymieszać ciasto wymieszać, masło i 1/2 szklanki odparowanego mleka z łyżką, aż dobrze wymieszane. Używając plastikowej folii spożywczej, naciśnij połowę ciasta (około 1 1/4 filiżanek), na patelni; usuń folię.
W międzyczasie, w rondlu 1-quart, rozgrzać karmelki z pozostałą 1/3 szklanki odparowanego mleka na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się stopią.
Usunąć częściowo upieczoną skórkę z piekarnika.
Posypać 1/2 szklanki cukierków równomiernie na skórce.
Skropić mieszaniną karmelu w ciągu 1/2 cala z boków patelni. Upuść pozostałe ciasto przez zaokrąglone łyżeczki do herbaty na mieszaninie karmelu.
Posypać pozostałymi cukierkami 1/2 szklanki; lekko nacisnąć łyżką.
Piec 20 do 24 minut dłużej lub do środka jest ustawiony i wygląda suche i puffy. Fajne 10 minut. Uruchom nóż po bokach patelni, aby poluzować krawędzie prętów. Schłodzić całkowicie, około 1,5 godziny.
Pokrój na 8 rzędów po 4 rzędy. Sklep objęty.