Batoniki Kruche Dyniowe
Batony Dyniowe Kruche mogą być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 12 osób i kosztuje 45 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 213 kalorii, 3 g białka i 8 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin. 132 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka orzechów pekan, mocno brązowego cukru, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 35%. Wynik ten nie jest zbyt doskonały. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Cinnamon Caramel Pumpkin Cheesecake Shortbread Crumble Bars, Solone Chocolate Caramel Shortbread Bars (Batoniki Millionaire) i Peanut Butter Caramel Shortbread Bars {milionaire bars}.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
Ubij 1/2 szklanki masła, 1/3 szklanki cukru i 1/4 łyżeczki ekstraktu waniliowego, aż się połączą.
Wymieszaj 1 szklankę mąki, aż przestanie być sucha. Wciśnij do naczynia do pieczenia o wymiarach 9 x 13 cali.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 minut.
Wyjmij i pozostaw do ostygnięcia na kilka minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 175 stopni C (350 stopni F).
W misce wymieszaj 1/3 szklanki mąki, proszek do pieczenia i sól; odłożyć na bok. Ubij jajka, brązowy cukier, dynię, 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego i orzechy pekan w misce, aż dynia będzie gładka. Mieszaj mieszaninę mąki, aż się połączy i rozprowadź ciasto na upieczonym cieście.
Do miski wsyp 1 szklankę mąki, 1/3 szklanki cukru i 1/4 szklanki zimnego masła. Wciśnij masło do mąki za pomocą blendera lub widelca, aż nie pozostaną żadne kawałki masła, a mieszanina będzie przypominać grube okruszki.
Posyp równomiernie ciasto dyniowe.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek będzie czysta, około 25 do 30 minut. Całkowicie ostudzić na patelni.
Przed podaniem pokroić w batoniki.
Polecane wino: Cream Sherry, Madera, Prosecco
Cream Sherry, Madeira i Prosecco to moje ulubione ciasteczka kruche. Słodkie, musujące Prosecco nie przytłacza prostego cukru i kruchych ciasteczek, słodka kremowa sherry uzupełnia korzenne ciasteczka, a orzechowe nuty Madery idealnie komponują się z ciasteczkami z orzechami. NV Ruinart , Wine z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 89 dolarów za butelkę.
![NV Ruinart, Wino]()
NV Ruinart, Wino