Basic Sweet-Roll Dough
Basic sweet-Roll Dough to wegetariańska przepis z 5 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 11g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Na 60 centów za porcję, ten przepis okładki 16% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jeśli masz pakiet aktywnych drożdży, żółtka, mleka i kilku innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 13 osób próbowało i polubiło ten przepis. Działa dobrze jako bardzo przystępna przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 60%. Ten wynik jest całkiem dobry. Spróbuj Basic Sweet Dough, Podstawowe Słodkie Ciasto Drożdżowe, oraz Ciasto Do Pizzy Basic podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej 1/2 szklanki wody i mleka w rondlu na małym ogniu, aż termometr zarejestruje 100 stopni F do 110 stopni F.
Zdjąć z ognia i posypać drożdże na wierzchu, a następnie posypać szczyptą cukru; odstawić, niezakłócony, do spienienia, około 5 minut.
Roztopione masło, żółtko i wanilię ubić w mieszaninie drożdży do połączenia. W dużej misce ubić mąkę, pozostały cukier, sól i gałkę muszkatołową. Zrób studnię w środku, następnie dodaj mieszaninę drożdży i wymieszaj drewnianą łyżką, aby uzyskać grube i lekko lepkie ciasto. Przełożyć na mączną powierzchnię i ugniatać do miękkości i elastyczności, około 6 minut. Kształtuj się w piłkę.
Posmaruj dużą miskę masłem.
Dodać ciasto, obracając lekko posmarować masłem. Przykryć folią i pozostawić do wzrostu w temperaturze pokojowej, aż ciasto podwoi rozmiar, około 1 godziny, 15 minut.
Wyjmij ciasto z miski i zagnieść krótko, aby uwolnić nadmiar powietrza; ponownie uformuj piłkę i wróć do miski. Lekko posmaruj duży kawałek plastikowej folii i połóż go bezpośrednio na powierzchni ciasta. Przykryj miskę szczelnie folią i przechowuj w lodówce co najmniej 4 godziny lub na noc.