Przepis Barszcz chrzan Terrine może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 5 godzin. Ten bezglutenowy przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 211 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Dobrze sprawdza się jako niedroga zupa. Jeśli masz Turecki lub, żelatyna, ząbek czosnku i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Kukurydziana Wołowina Chrzan Terryna, Obfity barszcz z Chrzanowo-koperkową śmietaną, oraz Barszcz.
Instrukcje
1
Lekko olejowana terryna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
2
Wytnij pasek papieru pergaminowego, aby pasował do dołu terryny i do 2 końców, umożliwiając zwis na każdym końcu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
3
2 łyżeczki zimnej wody umieścić w małej metalowej misce, a następnie posypać równomiernie 1/2 łyżeczki żelatyny.
Dodaj zmiękczoną żelatynę do bulionu w rondlu i podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści. Odcedzić bulion przez sito o drobnych oczkach do metalowej miski, odrzucając ciała stałe.
Przenieś 1/2 bulionu szklanki do oczyszczonej małej metalowej miski (rezerwa pozostałego bulionu w innej misce). Włożyć małą miskę (z 1/2 szklanki bulionu) do lodowej kąpieli i odstawić, delikatnie mieszając, aż bulion będzie chłodny i syropowaty.
Łyżka 1/4 szklanki schłodzonego bulionu na ustawioną warstwę kremu chrzanowego (pozostały bulion należy zachować w małej misce w temperaturze pokojowej), następnie schłodzić terrinę do momentu ustawienia, około 10 minut.
Dodaj język cielęcy i korniszony do większej ilości zarezerwowanego bulionu w misce, a następnie włóż miskę do dużej Lodowej kąpieli i mieszaj delikatnie i stale, aż mieszanina uzyska konsystencję surowych białek.
Wlać mieszaninę na warstwę bulionu w terrine i schłodzić, aż zestaw, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
1
Łyżka pozostała 1/4 bulionu szklanki w małej metalowej misce nad ustawioną warstwą języka. (Jeśli bulion zżelował, ponownie stopić na ledwo gotującej się wodzie, a następnie umieścić miskę w dużej łaźni lodowej i odstawić, mieszając, aż ostygnie i syropy.) Terrine schłodzić, aż warstwa bulionu zostanie ustawiona, około 10 minut.
W oczyszczonym rondlu 1-litrowym wymieszać Barszcz płynny, 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barszcz
Pieprz
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Przenieść 2 łyżki przyprawionej mieszanki barszczu do oczyszczonej małej metalowej miski, a następnie posypać pozostałe 2 łyżeczki żelatyny równomiernie na mieszaninie.
Dodać zmiękczoną żelatynę do mieszaniny barszczu w rondlu i podgrzewać na małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barszcz
żelatyna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
5
Przenieść do oczyszczonej małej metalowej miski. Umieścić miskę w kąpieli lodowej i mieszać delikatnie i stale aż do konsystencji surowego białka. Łyżkę nad warstwą bulionu i schłodzić terrine co najmniej 4 godziny.