Banh Cuon
Banh Cuon może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Na 28 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 18. Jedna porcja zawiera 106 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz Azjatycki sos rybny, kawałki grzybów z uszu drzewa, mąkę ryżową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Przepis Banh Cuon (bułki ryżowe na parze), Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the, oraz Świeże sajgonki z dipem orzechowym Hoisin (Goi Cuon) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, ubić mąkę ryżową ze skrobią kukurydzianą, mąką z tapioki i solą.
Ubij w wodzie i 2 łyżeczki oleju do wymieszania.
W małej misce, przykryć grzyby ucho drzewa ciepłą wodą i odstawić, aż zmiękną, o 5 protokół.
Grzyby odcedzić i posiekać.
Na małej patelni podgrzej pozostałe 2 łyżki oleju.
Dodać mieloną wieprzowinę i cebulę i gotować na umiarkowanym ogniu, rozbijając mięso łopatką, aż nie pozostanie różowy, o 4 protokół. Wymieszać posiekane grzyby i sos rybny, doprawić solą i pieprzem.
Olej 3 duże blachy do pieczenia.
Podgrzać 8-calową patelnię nonstick i szczotkować olejem.
Ubić ciasto z mąki ryżowej. Gdy olej jest gorący, wlać 2 łyżki ciasta na patelnię, przechylając i potrząsając patelnią, aby równomiernie pokryć dno ciastem. Przykryć i gotować na umiarkowanym ogniu, aż crpe jest twardy, o 2 protokół. Szpatułką Odwróć crpe i gotuj przez 30 sekund dłużej. Odwróć crpe płasko na przygotowaną blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałym cieście, aby w sumie 18 crpes; nie pozwól crpes nakładają się na blachy do pieczenia lub będą trzymać się razem.
Łyżka około 2 łyżki nadzienia grzybowego do środka każdego crpe i złożyć po bokach, aby pokryć nadzienie i utworzyć zgrabny kwadrat. Przykryć naleśniki folią i piec do ogrzania przez, o 5 protokół.
Ułóż ryż crpe na półmisku i łyżka sosu Nuoc Cham nad nimi. Rozsypać plastry ogórka, smażone szalotki i kiełki fasoli na całym crpes i podawać.