Banany z mango i marakuja karmel
Banany z mango i marakuja karmel może być tylko bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 597 kalorii. Na 6,03 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z pomarańczy, złotego cukru, skórki z limonki i mango. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Złote monety z marakui, karmelowe migdałowe magiczne fasolki pokryte czekoladą i czekoladowe batoniki z Karmelu cynamonowego, Rolada z mango marakuja, oraz Smoothie Z Mango-Marakuja.
Instrukcje
Na małej patelni powoli zagotuj sok pomarańczowy i 140 g cukru.
Marakuja pokroić na pół i miąższ miąższu wyłożyć na patelnię. Wymieszać plastry mango, a gdy mieszanina osiągnie ponownie temperaturę wrzenia, wyjąć patelnię z ognia.
Obierz banany i pokrój każdy po przekątnej na pięć.
Na plasterki banana wlać sok z limonki i odstawić.
Pozostałą ilość cukru posypać równomiernie podstawą dużej patelni na bazie ciężkiej.
Umieść patelnię na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści i zmieni się w Złoty karmel. Wrzucić banany na patelnię i pozostawić na 3-4 minuty, obracając raz.
Podgrzać i wymieszać mieszankę marakui i mango.
Podgrzewaj przez kolejne 2 minuty, a następnie łyżkę do misek.
Podawać na ciepło z posypką Skórki limonkowej. Można przyrządzić do następnego dnia i schłodzić, a następnie delikatnie podgrzać przed podaniem.