Banany karmelowe z czekoladą Espresso na słodkich krakersach

Banany karmelowe z czekoladą Espresso na słodkich krakersach
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na hor d ' oeuvre, więc spróbuj karmelowych bananów z czekoladą Espresso na słodkich krakersach. Ten przepis zawiera 36 porcji z 280 kalorii, 3G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Za 92 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz pod ręką ziarna kawy espresso, brandy, zawierające w sumie co najmniej 36 kruchych ciasteczek o średnicy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 5 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Caramel Macchiato Ricotta tost z orzechami laskowymi, bananami i ziarnami Espresso w czekoladzie, Mus Espresso z białej czekolady z lekką karmelową mżawką Espresso, oraz Tartaletki czekoladowo-karmelowe z pieczonymi bananami i karmelem imbirowo-cytrusowym.

Instrukcje

1
Połóż kruche ciasteczka na półmisku użytkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka KrucheCiasteczka Kruche
2
Podgrzej polewę karmelową w małym rondelku, aby była lepka i nałóż trochę na każde ciastko.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
3
Umieść brandy i banany na patelni do smażenia i zapal brandy, aby rozpalić banany. Gdy brandy się spali, umieść kawałek banana na karmelu na każdym ciastku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Czekolada do powlekania bananów zostanie hartowana, termin używany do opisania sukcesywnego topienia i schładzania czekolady w określonym zakresie temperatur. Proces ten pozwala na wyrównanie cząsteczek czekolady, dzięki czemu zachowa jedwabisty wygląd bez kredowego wykończenia. Aby temperować czekoladę, umieść połowę półsłodkich kawałków czekolady w każdej z 2 misek ze stali nierdzewnej, które zmieszczą się na rondlu z podwójnym kotłem. Doprowadź około cala wody do wrzenia w rondlu i nałóż na nią 1 miskę kawałków czekolady i podgrzewaj, aż te kawałki czekolady się rozpuści (około 90 do 100 stopni F na termometrze do cukierków). Następnie wlej tę właśnie rozpuszczoną czekoladę do drugiej miski z nierozpuszczoną czekoladą, wymieszaj, aby połączyć i włóż całą czekoladę do podwójnego kotła i podgrzej do około 105 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półsłodka CzekoladaPółsłodka Czekolada
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr CandyTermometr Candy
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Zdejmij z ognia i natychmiast ubij zmielone espresso. Będziesz musiał szybko popracować, aby nałożyć łyżkę czekolady espresso na banany w karmelu i posypać je łyżeczką rozdrobnionego kokosa, zanim czekolada stwardnieje. Pozwól czekoladzie stwardnieć, ostrożnie wyjmij z półmiska za pomocą cienkiej łopatki i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobniony KokosRozdrobniony Kokos
Mielone EspressoMielone Espresso
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Dodatkowe Plasterki Banana OpcjonalnieDodatkowe Plasterki Banana Opcjonalnie
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 23 dolarów za butelkę.
Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano
Medici Ermete Concerto Lambrusco Reggiano
Intensywnie rubinowa czerwień o przyjemnych aromatach, które są trwałe i owocowe. Wytrawne, ale jednocześnie owocowe. Miękkie i świeże na podniebieniu.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje36
Ocena Zdrowia1
Magazyn