Balsamiczne Kliny Ziemniaczane Pieczone
Balsamiczny pieczone ziemniaki Kliny może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny fodmap, cały 30, i wegańskie przepis ma 140 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Na 32 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz ocet balsamiczny, pieprz, żółte mięsiste ziemniaki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 2 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Przynosi ci to Epikurious. Z łyżeczką wynik 73%, to danie jest dobre. Spróbuj Pieczone Kliny Russet z octem balsamicznym i rozmarynem, Kliny Ziemniaczane Pieczone, oraz Kliny Ziemniaczane Pieczone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 232°.
Połowę każdego ziemniaka przekrój wzdłuż, a następnie pokrój każdą połowę wzdłuż na 4 kliny. Wrzucić kliny ziemniaków z olejem, solą i pieprzem w 17-na 11-calowej płytkiej patelni do pieczenia (około 1 cala głębokości) i ułożyć w 1 warstwie. Pieczone ziemniaki, obracając się raz, aż złoty kolor i gotowane przez, 20 do 25 protokół.
Posypać 2 łyżkami octu, wstrząsając patelnią, aby równomiernie rozprowadzić ocet, następnie pieczemy, aż ocet odparuje, około 3 minut.
Podawać posypane pozostałym 1/2 łyżki octu i soli do smaku.