Bakłażany parmezan z boczniakiem szwajcarskim i świeżą miętą
Bakłażan parmezan z boczniakiem szwajcarskim i świeżą miętą to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie przepis z 6 porcjami. Na 2,42 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 387 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz zapakowaną w wodę mozzarellę, sos pomidorowy, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 75%. Podobne przepisy to Bakłażany Parmezan Z Boczniakiem Szwajcarskim I Świeżą Miętą, Swiss Chard Rolls, oraz Swiss Chard Parmezan.
Instrukcje
Dno i boki każdego z 2 largecolanders przykryć 1 warstwą plastrów bakłażana; posypać obficie grubą solą.Kontynuuj układanie plastrów bakłażana w każdym kolandrze, posypując każdą warstwą grubą solą, aż wszystkie plastry bakłażana zostaną użyte.
Placeeach durszlak na dużej misce; odstawić co najmniej 30 minut i do 1 godziny. Plastry Rinseeggplant w celu usunięcia nadmiaru soli; dokładnie suchy z ręcznikami papierowymi.
Pozycja stojaka piekarnika 5 do 6 cali od źródła ciepła i podgrzewania brojlerów. Linia 3 większa blacha do pieczenia z papierem pergaminowym. Ułóż plastry bakłażana w pojedynczymwarstwy na przygotowanych blachach do pieczenia.
Posmaruj obustronnie plasterki bakłażana oliwą z oliwek. Broil1 arkusz na raz, aż plasterki bakłażana sątender i zaczyna brązowieć, obserwującclosely i usuwając plasterki bakłażana asneeded, jeśli gotowanie zbyt szybko, 3 do 4 minutsper stronie.
Usuń blachę do pieczenia z piekarnika i ostudzić bakłażana podczas przygotowywania nadzienia.
Przynieś duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodać chard do garnka i gotować tylko do miękkości, o 2 protokół.
Odcedzić; spłukać zimną wodą. Ściśnij chard bardzo sucho, a następnie posiekajcoarsly. Ściśnij chard ponownie wysuszyć między ręcznikami papierowymi.
Ubić jajka i szczyptę soli w średniej misce. Wymieszaj posiekaną skórkę, ser ricotta, 1 szklankę parmezanu, miętę i czarny pieprz.
Lekko olejowane szkło 15 x 10 x 2 cale.
Rozłóż połowę sosu pomidorowegopad dna naczynia. Rozdrobnienie czosnku podzielić pomiędzy plasterki bakłażana, umieszczając około 1 czubatej łyżki nadzienia w środku każdego. Zaczynając od 1 krótkiego końca każdego, luźnorozwiń plasterki bakłażana, zamykając nadzienie.Ułóż rolki, szew w dół, na szczycie sosu w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostałych pomidorów nad.
Umieścić plastry mozzarelli w pojedynczejwarstwy na rolkach.
Posypać 1/4 szklanki parmezanu. DO AHEAD: można bemade 1 dzień do przodu. Przykryć folią i schłodzić.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Parmezan rolki, pokryte folią, untilheat through, około 30 minut, jeśli freshlymade lub 40 minut, jeśli w lodówce. Uncoverand piec do brązowego w miejscach i sos jestbubbling, 15 do 20 protokół.
* Dostępne w wielu supermarketach i sklepach spożywczych oraz na rynkach włoskich.Zwykłą mozzarellę można zastąpić.