Bakłażan Rollatini

Bakłażan Rollatini
Bakłażan Rollatini jest bezglutenowe i pierwotne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 45 porcji z 68 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Mieszanka soli i pieprzu, szpinak, czosnek, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Bakłażan Rollatini, Bakłażan Rollatini, oraz Bakłażan Rollatini dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Plaster kończy się bakłażany.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
2
Pokrój bakłażany wzdłuż na plastry o grubości 1/4 cala, odrzucając końce pokryte skórką. Powinieneś dostać w sumie 16 plastrów.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
3
Ułożyć plastry na blasze do pieczenia i obficie posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Odstawić na 15 minut, następnie spłukać sól pod zimną bieżącą wodą i osuszyć plastry.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Posmaruj obie strony plasterków bakłażana oliwą z oliwek i umieść w pojedynczych warstwach na 2 blachach do pieczenia. Smażyć przez 15 minut, do miękkości, obracając plastry bakłażana w połowie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Ostudzić na arkuszach na stojakach z drutu, aż ostygnie na tyle, aby obsłużyć.
8
W dużej misce, połączyć szpinak, ricotta, czosnek, jajka, 1/2 szklanki mozzarelli i 1/2 szklanki parmezanu. Doprawić 1 łyżeczką. sól i 1/2 łyżeczki. pepper. Mgiełka 9-na-13-calowe naczynie do pieczenia z gotowania sprayu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ParmezanParmezan
Ser RicottaSer Ricotta
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)Ciepła śmietanka Pół Na Pół (110° Do 115°)
9
Rozprowadzić 1/2 szklanki sosu na dnie naczynia. Podzielić mieszaninę ricotta między plasterki bakłażana, stosując około 1/3 szklanki dla każdego, rozłożenie go w dół centrum.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Ser RicottaSer Ricotta
SOSSOS
10
Zwiń plasterki i umieść szew w dół w naczyniu do pieczenia. Na wierzch polać pozostałym sosem i posypać pozostałą mozzarellą i parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
ParmezanParmezan
SOSSOS
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
11
Naczynie do pieczenia przykryć folią i piec 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
12
Usuń folię i piec, aż rumiane i bulgotanie, o 15 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
13
Ostudzić przez 10 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje45
Ocena Zdrowia6
Magazyn