Bakłażan Parmezan
Bakłażan parmezan jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 6 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 220 kalorii. Na 1,54 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać bakłażan, mozzarella, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Sprawdza się jako raczej niedrogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 57 minut. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan.
Instrukcje
Obrać bakłażana, w razie potrzeby, i pokroić w plastry 1/4 cala grubości. Ułóż połowę plasterków bakłażana w lekko nasmarowanym naczyniu do pieczenia 11-by-7-inch, które jest 1 1/2 cala głębokości.
Połowę parmezanu polać bakłażanem, następnie 3/4 szklanki mozzarelli i połowę sosu spaghetti. Powtarzam.
Przykryć naczynie i piec przez 40 minut lub aż bakłażan będzie miękki. Odkryć, top z pozostałych 1/2 Puchar ser mozzarella, i piec przez 5 Więcej minut lub aż ser topi.