Bakłażan Parmezan
Bakłażan parmezan może być tylko Morze Śródziemne przepis, którego szukasz. To danie główne ma 426 kalorii, 26g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 2,21 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jeśli masz parmezan, sos do makaronu, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 62%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!), Bakłażan Parmezan, oraz Bakłażan Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jajka i wodę w płytkiej misce. Plastry bakłażana zanurzyć w mieszaninie jaj. Ułóż plastry w jednej warstwie na wysmarowanej blasze do pieczenia; piec w 350 przez 25 minut lub do złotego koloru. Odstawić.
Wymieszać bułkę tartą i 1/2 szklanki parmezanu; odstawić.
Rozprowadzić niewielką ilość sosu w ungreased 13" x9 " patelni do pieczenia; warstwa połowę bakłażana, jeden Puchar sosu i jeden Puchar mieszaniny okruchów. Powtórz warstwy.
Przykryć i piec przez 45 minut. Posypać serem mozzarella i pozostałym parmezanem.
Piec, odsłonięty, 10 minut więcej.