Bakłażan nadziewany Mama Chiarello
Nadziewany bakłażan mamy Chiarello może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,56 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 25g białka, 32G tłuszczu, oraz w sumie 470 kalorii. 42 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oliwy z oliwek, pomidorów, czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na awesome spoonacular score of 81%. Spróbuj Bakłażan nadziewany Mama Chiarello, Nadziewany bakłażan mamy (Michael Chiarello), oraz Cukinia nadziewana Maman Elsa podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni F.
Pokrój bakłażana na pół i wyjmij środek, pozostawiając wystarczającą ilość mięsa w skórze, aby utrzymał swój kształt po upieczeniu. Posiekać bakłażana, który został wycięty z wnętrza; umieścić w rondlu, przykryć wodą i gotować do bardzo miękkiego, 10 do 12 minut.
W międzyczasie, na patelni średniej saute, podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na średnim ogniu. Sól i pieprz wołowinę.
Dodaj przyprawioną mieloną wołowinę do patelni i smażyć, aż cała jej ciecz odparuje, a wołowina zacznie lekko brązowieć.
Ostudzić krótko i posiekać gotowaną wołowinę, aby nie było dużych kawałków mięsa. W innym średnim patelni saute na średnim ogniu, dodać pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek, i podsmażyć cebulę, pieprz i czosnek razem w oleju.
W misce wymieszać ugotowany bakłażan, warzywa, wołowinę, zioła, 1 szklankę sera, 1/4 szklanki bułki tartej i jajko. Napełnij nabrane połówki bakłażana tą mieszaniną, dzieląc ją równomiernie między dwie połówki.
Top z posiekanych pomidorów, pozostałe 1/4 szklanki sera, pozostałe 1/4 szklanki bułki tartej, i doprawić solą i pieprzem.
Umieścić na naoliwionej tacy piekarnika lub naczyniu do pieczenia i piec przez 50 minut.
Ostudzić krótko; pokroić szeroko i podawać.