Bakłażan Maca Lasagne
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana Maca Lasagnan. Jedna porcja zawiera 259 kalorii, 14g białka, oraz 13g tłuszczu. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Przynosi wam to moje przepisy. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka pietruszki, beztłuszczowy ser ricotta, amerykańska Maca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Podobne przepisy to Lasagne Maca, Lasagne Maca, oraz Lasagne Z Macą Bezglutenową.
Instrukcje
Rozgrzać olej w rondlu na średnim ogniu.
Dodać grzyby i czosnek; smażyć 5 minut. Wymieszaj pietruszkę, wino, Bazyl, oregano, paprykę i czystą. Częściowo przykryć, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego; dusić 30 minut.
Ułóż plastry bakłażana w jednej warstwie na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w temperaturze 400 przez 30 minut, obracając plastry po 15 minutach.
Wyjąć z blachy do pieczenia i ostudzić.
Pokroić plastry bakłażana na kawałki 1/2 cala i odstawić.
Połączyć 1/4 szklanki parmezanu z serem ricotta; dobrze wymieszać i odstawić.
Rozprowadź 1/2 szklanki mieszanki pomidorowej na dnie naczynia do pieczenia o wymiarach 11 x 7 cali pokrytego natryskiem do gotowania. Ułóż 1 1/2 plastrów Macy na mieszance pomidorowej, a na wierzchu macę z połową mieszanki sera ricotta, połową bakłażana i połową mieszanki pomidorowej. Powtórz warstwy, kończąc mieszanką pomidorową.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami parmezanu.
Przykryć i piec w 350 przez 45 minut. Odkryć i piec dodatkowe 15 minut.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Mazzei Fonterutoli Chianti Classico z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 32 dolarów za butelkę.
![Mazzei Fonterutoli Chianti Classico]()
Mazzei Fonterutoli Chianti Classico
"Dużo mięsa, jagód i śliwek na nosie i podniebieniu. Pełne, z aksamitnymi taninami i długim, bogatym wykończeniem. Dekadencki styl, który lubię. Poważna jakość dla rocznika. W 2002 roku nie było Castello, więc został on zmodernizowany."- Wine Spectatorkolor: głęboki fioletowo-czerwony, ale jasny i wyjątkowo skoncentrowany.Bukiet: niezwykle intensywny i złożony z zapachami wiśni i malin w towarzystwie lekkich, pikantnych odcieni.Smak: wpływ w ustach jest ostry, ale miękki ze względu na znaczną strukturę tanin, w których wyróżniają się te, które są miękkie i dobrze zaokrąglone. Kwasowość łączy się z ciałem wina i pomaga w przekazywaniu przyjemnych doznań ciepła i siły. Wino ma długie wykończenie, które jest niezwykłe dla zwykłego Chianti Classico.