Bakłażan Indyjski Bhurtha
Indyjski bakłażan Bhurtha wymaga o 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu cayenne, imbir, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Bakłażan Curry (Indyjski), Bakłażan Faszerowany Z Przyprawami Indyjskimi, oraz Bakłażan Marynowany Z Indii Południowych.
Instrukcje
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Natrzyj olej na zewnątrz rośliny jajecznej lub płaszcz sprayem do gotowania.
Umieścić pod brojlerem, i gotować, aż miąższ jest miękki i skóra pęcherzy off, o 30 protokół. Obróć w razie potrzeby do równomiernego gotowania.
Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i zgarnij miąższ ze skóry. Odrzuć skórę, posiekaj mięso i odstaw na bok.
Rozgrzać olej na dużej patelni lub wok na średnim ogniu.
Dodaj nasiona kminku i pozwól im trzeszczeć przez kilka sekund i zmienić kolor na złoty. Uważaj, aby ich nie spalić.
Dodać cebulę, imbir i czosnek; gotować i mieszać do miękkości. Nie pozwolę, by cebula była bardzo brązowa. Wymieszać pomidora i doprawić kurkumą, mielonym kminkiem, mieloną kolendrą, pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem. Gotować i mieszać przez kilka minut.
Umieść kawałki bakłażana na patelni i gotuj przez 10 do 15 minut, aby część wilgoci odparowała. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj.