Bakłażan Indyjski Bhurtha

Bakłażan Indyjski Bhurtha
Indyjski bakłażan Bhurtha wymaga o 1 godzina i 5 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, cały 30, i wegańskie przepis służy 4 i koszty 69 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 111 kalorii, 2G białka, oraz 7G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pieprzu cayenne, imbir, bakłażan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Działa dobrze jako bardzo niedrogi dodatek. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 34%, co nie jest takie niesamowite. Podobne przepisy to Bakłażan Curry (Indyjski), Bakłażan Faszerowany Z Przyprawami Indyjskimi, oraz Bakłażan Marynowany Z Indii Południowych.

Instrukcje

1
Rozgrzej brojlery w piekarniku. Natrzyj olej na zewnątrz rośliny jajecznej lub płaszcz sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
BakłażanBakłażan
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić pod brojlerem, i gotować, aż miąższ jest miękki i skóra pęcherzy off, o 30 protokół. Obróć w razie potrzeby do równomiernego gotowania.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
3
Pokrój bakłażana na pół wzdłuż i zgarnij miąższ ze skóry. Odrzuć skórę, posiekaj mięso i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
4
Rozgrzać olej na dużej patelni lub wok na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego RyżuOpakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
5
Dodaj nasiona kminku i pozwól im trzeszczeć przez kilka sekund i zmienić kolor na złoty. Uważaj, aby ich nie spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
6
Dodać cebulę, imbir i czosnek; gotować i mieszać do miękkości. Nie pozwolę, by cebula była bardzo brązowa. Wymieszać pomidora i doprawić kurkumą, mielonym kminkiem, mieloną kolendrą, pieprzem cayenne, solą i czarnym pieprzem. Gotować i mieszać przez kilka minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Kminek MielonyKminek Mielony
KurkumaKurkuma
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
PomidorPomidor
7
Umieść kawałki bakłażana na patelni i gotuj przez 10 do 15 minut, aby część wilgoci odparowała. Smak i dostosować przyprawy w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Udekoruj świeżą kolendrą i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian można łączyć z Gruener Veltliner, Riesling i musujące różowe. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia6
Magazyn