Bakłażan i Tofu w pikantnym sosie czosnkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 245 kalorii, 15g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,87 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka extra-firm tofu, ząbki czosnku, imbir, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Ten przepis z blog.fatfreevegan.com ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 71%, co jest dobre. Spróbuj Duszony bakłażan z Tofu w sosie czosnkowym, Ciepłe Tofu Z Pikantnym Sosem Czosnkowym, oraz Chiński bakłażan z pikantnym sosem czosnkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokroić w plastry tofu 1/2 cala i naciśnij je lekko między ręcznikami, aby uzyskać trochę wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Połącz 3 łyżki. sos sojowy z 2 łyżkami. wody i 1/2 łyżeczki. olej sezamowy. Dip każdy kawałek tofu do mieszaniny i ustawić na talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Pasek Skórki Cytrynowej
3
Rozgrzać olejowaną, nieprzywierającą patelnię, aż będzie gorąca.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
4
Umieść plasterki tofu na patelni i gotować, aż rumiane. Odwróć się i brązowe z drugiej strony. Gdy tofu jest całkowicie rumiane po obu stronach, wyjąć go z patelni i umieścić go na desce do krojenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Smażone Krewetki, Obrane
5
Każdy plasterek pokroić w 8-10 kostek. Odstawić.
6
Rozgrzać olejowany, nieprzywierający wok i dodać bakłażan i 1/3 szklanki wody. Przykryć i gotować, często mieszając, aż bakłażan zacznie brązowieć. Odkryć i dodać czosnek i imbir i gotować przez 2 Więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Dodać bulion warzywny do bakłażana wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami z wyjątkiem pomidora, nasiona sezamu, i zastrzeżone tofu. Gotować na wolnym ogniu, aż wszystkie plastry bakłażana zostaną całkowicie ugotowane–będą bardzo miękkie i zaczną się rozpadać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Orzeszków Piniowych, Prażonych
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Makaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
8
Dodaj kostki tofu i pomidora i gotować do ogrzania przez.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
9
Podawać na ryżu, posypane sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz