Bakłażan faszerowany z krewetkami i bazylią
Need a przystawka pescatariańska? Faszerowany bakłażan z krewetkami i bazylią może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 65 g tłuszczu, oraz w sumie 940 kalorii. Na 3,58 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażan, sól i pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Spróbuj Bakłażan Faszerowany Krewetkami, Bakłażan Faszerowany Wieprzowo-Krewetkowy, oraz Krewetki bazyliowe po tajsku z ryżem Bazyliowo-kokosowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Miarka się mięso bakłażana, posiekać, i rezerwy. Skorupki zalać oliwą z oliwek, doprawić solą i pieprzem; odstawić.
Rozgrzać 1/4 szklanki oliwy z oliwek w dużej, głębokiej patelni na średnim ogniu.
Saute krewetki, bazylia i czosnek aż krewetki zmienia kolor na różowy, o 1 minuta. Wymieszaj z zarezerwowanym posiekanym bakłażanem. Doprawić solą i pieprzem.
Wlać wino i gotować 5 minut.
Przełożyć do dużej miski i wymieszać w bułce tartej i 1/4 szklanki parmezanu. Jeśli mieszanina jest sucha, wymieszaj więcej oliwy z oliwek. Stuff wymieszać w skorupki bakłażana i posypać wierzch pozostałym parmezanem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 do 40 minut, lub aż bakłażan będzie miękki.