Bakłażan faszerowany z cielęciną i szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać faszerowane bakłażan z cielęciną i szpinakiem spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mieloną cielęcinę, bakłażany, lekko zaokrąglone łyżki mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Roladki cielęce faszerowane szpinakiem i Gruyère, Grillowany Bakłażan Faszerowany Szpinakiem I Serem, oraz Pastitsio z bakłażana i cielęciny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Połówki bakłażanów wzdłuż. Miarka się ciało pozostawiając muszle 1/8 cala grubości. Posolić skorupy i odwrócić, aby osuszyć papierowe ręczniki na 30 minut. Posolić mięso i odsączyć w sitku.
Szpinak rozmrozić w kuchence mikrofalowej, wycisnąć całą wodę i oddzielić opuszkami palców.
Umieść szpinak w misce do miksowania.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni.
Dodać mięso, szałwię, sól i pieprz, do smaku. Lekko przyrumienić mięso, następnie wymieszać z czosnkiem i gotować przez 30 sekund,
Dodać mieszaninę mięsa do miski do mieszania.
4 łyżki masła rozpuścić w garnku z sosem na średnim ogniu.
Ubić mąkę, gotować przez 1 minutę, a następnie ubić mleko i doprowadzić mieszaninę do bańki. Sos powinien być wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. SOS doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Ostudzić przez kilka minut, a następnie dodać do mięsa i szpinaku. Osolone mięso bakłażana osuszyć i drobno posiekać, następnie wymieszać z mieszaniną mięsa wraz z jajkiem i około 1/2 szklanki sera.
Podrzyj chleb, dodaj go do robota kuchennego i zmiel pulsacyjnie na świeże okruchy. Drobno posiekać liście pietruszki i wymieszać z bułką tartą.
Pat muszle bakłażana suche i skropić naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ułóż skorupki bakłażana w naczyniu i włóż do nich nadzienie. Top z bułką tartą i trochę więcej sera, kropki z odrobiną masła i piec do lekko złoty, o 30 protokół. Całkowicie schłodzić, przykryć i przechowywać w lodówce do posiłku make-ahead. Aby podgrzać, umieścić bakłażan w piekarniku 350 stopni F, luźno przykrytym, przez 20 minut, a następnie odkryć i piec, aż głęboko złoty kolor, około 10 do 15 minut.
Podawać cały bakłażan na osobę.