Bakłażan faszerowany z cielęciną i szpinakiem

Bakłażan faszerowany z cielęciną i szpinakiem
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać faszerowane bakłażan z cielęciną i szpinakiem spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 44g białka, 38 g tłuszczu, oraz w sumie 708 kalorii. Na $3.89 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz mieloną cielęcinę, bakłażany, lekko zaokrąglone łyżki mąki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Roladki cielęce faszerowane szpinakiem i Gruyère, Grillowany Bakłażan Faszerowany Szpinakiem I Serem, oraz Pastitsio z bakłażana i cielęciny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Połówki bakłażanów wzdłuż. Miarka się ciało pozostawiając muszle 1/8 cala grubości. Posolić skorupy i odwrócić, aby osuszyć papierowe ręczniki na 30 minut. Posolić mięso i odsączyć w sitku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
3
Szpinak rozmrozić w kuchence mikrofalowej, wycisnąć całą wodę i oddzielić opuszkami palców.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Suszony Oregano, 1/3 Pełnej DłoniSuszony Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
4
Umieść szpinak w misce do miksowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
5
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
6
Rozgrzej średnią patelnię na średnim ogniu z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia, obrót patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Dodać mięso, szałwię, sól i pieprz, do smaku. Lekko przyrumienić mięso, następnie wymieszać z czosnkiem i gotować przez 30 sekund,
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
8
Dodać mieszaninę mięsa do miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
9
4 łyżki masła rozpuścić w garnku z sosem na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
10
Ubić mąkę, gotować przez 1 minutę, a następnie ubić mleko i doprowadzić mieszaninę do bańki. Sos powinien być wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki. SOS doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku. Ostudzić przez kilka minut, a następnie dodać do mięsa i szpinaku. Osolone mięso bakłażana osuszyć i drobno posiekać, następnie wymieszać z mieszaniną mięsa wraz z jajkiem i około 1/2 szklanki sera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka OreoPosiekane Ciasteczka Oreo
11
Podrzyj chleb, dodaj go do robota kuchennego i zmiel pulsacyjnie na świeże okruchy. Drobno posiekać liście pietruszki i wymieszać z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)1 Szklanka Ciepłego Puree Ziemniaczanego (110–115°, Przygotowanego Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
12
Pat muszle bakłażana suche i skropić naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia. Ułóż skorupki bakłażana w naczyniu i włóż do nich nadzienie. Top z bułką tartą i trochę więcej sera, kropki z odrobiną masła i piec do lekko złoty, o 30 protokół. Całkowicie schłodzić, przykryć i przechowywać w lodówce do posiłku make-ahead. Aby podgrzać, umieścić bakłażan w piekarniku 350 stopni F, luźno przykrytym, przez 20 minut, a następnie odkryć i piec, aż głęboko złoty kolor, około 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
(zalecany: Sos A1)(zalecany: Sos A1)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Podawać cały bakłażan na osobę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Makaron Orzo Lub W Kształcie RyżuMakaron Orzo Lub W Kształcie Ryżu
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia46
Magazyn