Bakłażan Parmezan Heros

Bakłażan Parmezan Heros
Przepis bakłażan parmezan Heros może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1493 kalorii, 67g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz jajka, chleb Chleb, Bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowany Bakłażan Parmigiana Heros, Kurczak z karczochem parmezan Heros, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać oliwę z oliwek w 4-do 5-quart ciężki rondel na umiarkowanie dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
3
Dodać przecier pomidorowy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
PomidorPomidor
SólSól
1
Wrzucić plastry bakłażana z 1 łyżeczką soli w durszlaku ustawionym nad miską, a następnie odstawić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
2
Wymieszać razem mąkę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce, a następnie wymieszać razem bułkę tartą i Parmigiano-Reggiano w innej płytkiej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Pogłębiać plastry bakłażana w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w jajku, pozwalając nadmiar kapać i pogłębiać w bułce tartej, aż do równomiernego pokrycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
BakłażanBakłażan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
JajkoJajko
4
Przenieś bakłażana na arkusze papieru woskowego, układając plastry w 1 warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
5
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Rozgrzać olej roślinny w głębokiej patelni 12-calowej ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć bakłażana 4 plastry na raz, obracając się raz, aż do złotego brązu, 2 do 3 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przenieść szczypcami do ręczników papierowych do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SzczypceSzczypce
8
Ułóż dolne połówki bochenków chleba na dużej blasze do pieczenia i blaty na innej dużej blasze do pieczenia, wszystkie z ciętymi bokami do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bochenek ChlebaBochenek Chleba
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu pomidorowego na każdej górze i na dole. Bakłażan podzielić między dolnymi połówkami, nakładając plastry lekko. Wierzch każdej kanapki (z otwartą twarzą) z 1/4 szklanki sosu pomidorowego i jedną czwartą mozzarelli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
Czubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki LiściastejCzubata łyżeczka Posiekanej świeżej Pietruszki Liściastej
BakłażanBakłażan
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
10
Piec kanapki z otwartą twarzą w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ser się rozpuści, o 3 protokół. Kiedy ser zaczyna się topić, w górnej trzeciej części piekarnika wkładamy bochenki i pieczemy, aż krawędzie będą złote, 3 do 4 minut (patrz uważnie, łatwo się palą). Blaty układamy na dnie, aby zrobić kanapki, a następnie kroimy na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia68
Magazyn