Bakłażan Parmezan Heros
Przepis bakłażan parmezan Heros może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w około 45 minut. Na 5,36 zł za porcję, ten przepis okładki 63% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1493 kalorii, 67g białka, oraz 65 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz jajka, chleb Chleb, Bułka tarta, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Grillowany Bakłażan Parmigiana Heros, Kurczak z karczochem parmezan Heros, oraz Chrupiące pieczone frytki z bakłażanem z sosem marinara (akan bakłażan parmezan frytki!) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek w 4-do 5-quart ciężki rondel na umiarkowanie dużym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie podsmażyć cebulę, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, o 5 protokół.
Dodać czosnek i podsmażyć, mieszając, 1 minutę.
Dodać przecier pomidorowy, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu i dusić, odsłonięte, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, o 30 protokół.
Wrzucić plastry bakłażana z 1 łyżeczką soli w durszlaku ustawionym nad miską, a następnie odstawić 30 minut.
Wymieszać razem mąkę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/2 łyżeczki pieprzu w płytkiej misce, a następnie wymieszać razem bułkę tartą i Parmigiano-Reggiano w innej płytkiej misce.
Pogłębiać plastry bakłażana w mące, wytrząsając nadmiar, a następnie zanurzyć w jajku, pozwalając nadmiar kapać i pogłębiać w bułce tartej, aż do równomiernego pokrycia.
Przenieś bakłażana na arkusze papieru woskowego, układając plastry w 1 warstwie.
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać olej roślinny w głębokiej patelni 12-calowej ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie pali, a następnie smażyć bakłażana 4 plastry na raz, obracając się raz, aż do złotego brązu, 2 do 3 minut na partię.
Przenieść szczypcami do ręczników papierowych do osuszenia.
Ułóż dolne połówki bochenków chleba na dużej blasze do pieczenia i blaty na innej dużej blasze do pieczenia, wszystkie z ciętymi bokami do góry.
Rozprowadzić 1/4 szklanki sosu pomidorowego na każdej górze i na dole. Bakłażan podzielić między dolnymi połówkami, nakładając plastry lekko. Wierzch każdej kanapki (z otwartą twarzą) z 1/4 szklanki sosu pomidorowego i jedną czwartą mozzarelli.
Piec kanapki z otwartą twarzą w dolnej trzeciej części piekarnika, aż ser się rozpuści, o 3 protokół. Kiedy ser zaczyna się topić, w górnej trzeciej części piekarnika wkładamy bochenki i pieczemy, aż krawędzie będą złote, 3 do 4 minut (patrz uważnie, łatwo się palą). Blaty układamy na dnie, aby zrobić kanapki, a następnie kroimy na kawałki.