Bajgle
Bajgle to bezmleczne i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 251 kalorii, 9g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 46 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mak, białko jaja, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Bajgle, Bajgle, oraz Bajgle.
Instrukcje
Podgrzej 1/2 szklanki piwa i 1 szklankę wody na małym ogniu w małym, ciężkim rondlu do między 100 a 11
Połącz mieszaninę piwa i drożdży w dużej misce, mieszając, aż drożdże się rozpuszczą.
Odstawić 5 minut. Wymieszać z białkiem jajka.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Dodaj 4 1/4 szklanki mąki i soli do mieszaniny piwa; mieszać, aż miękkie ciasto tworzy. Ciasto wyłożyć na obsypaną mąką powierzchnię. 8 minut); dodać wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przyklejało się do rąk (ciasto będzie lepkie).
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę i 15 minut lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wgniecenie pozostaje, ciasto wzrosło wystarczająco.) Punch ciasto w dół; przykryć i odstawić na 5 minut.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na 10 równych porcji. Pracując z jedną porcją na raz (przykryj pozostałe ciasto, aby zapobiec wyschnięciu), uformuj każdą porcję w kulkę. Zrób dziurę w środku każdej piłki za pomocą palca wskazującego. Używając palców obu rąk, delikatnie odciągnij ciasto od środka, aby zrobić otwór o średnicy 1,5 cala.
Umieścić bajgle na blasze do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Lekko pokryć obwarzanki sprayem do gotowania; przykryć folią.
Odstawić 10 minut (bajgle wzrosną tylko nieznacznie).
Połącz pozostałe piwo, 4 szklanki wody i cukier w holenderskim piekarniku. Doprowadzić do wrzenia; zmniejszyć ogień i gotować. Delikatnie opuść 1 obwarzanek do gotującej się mieszanki piwa. Gotować 30 sekund. Przekręć bajgla łyżką szczelinową; gotuj dodatkowe 30 sekund.
Przekaż bajgla do stojaka z drutu lekko pokrytego sprayem do gotowania. Powtórz procedurę z pozostałymi obwarzankami.
Ułożyć bajgle na blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą.
Połączyć 1 łyżeczkę wody i żółtka w małej misce; mieszać widelcem do wymieszania.
Bułeczki z mieszanką żółtkową; posypać sezamem i makiem.
Piec w temperaturze 400 przez 17 minut lub do złotego koloru.
Przenieś do stojaka z drutu w celu ostygnięcia.