Bagietki Z Orzecha Włoskiego - Gorgonzola
Ten przepis sprawia, że 24 porcje z 30 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu każdy. Na 14 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać złoto lepiej, orzechy włoskie, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gorgonzolan i tosty orzechowe, Gorgonzolan i tosty Sałatka z orzechów włoskich, oraz Jabłko Orzech Gorgonzola dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej misce, wymieszać 1 1/2 szklanki mąki i drożdży.
Dodać ciepłą wodę. Beat z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości 1 minuta, skrobanie miski często. Przykryć szczelnie folią; odstawić około 1 godziny lub do bąbelków.
Wymieszać z solą i wystarczającą ilością pozostałej mąki do utworzenia miękkiego ciasta. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagniataj ciasto od 5 do 10 minut lub do momentu, aż ciasto będzie gładkie i sprężyste (ciasto będzie miękkie). Smarować dużą miskę za pomocą sprayu do skracania lub gotowania.
Umieścić ciasto w misce, obracając ciasto do smarowania wszystkich stron.
Na ciasto posypać orzechami włoskimi i serem. Przykryć miskę luźno folią; odstawić w ciepłe miejsce 1 godzinę do 1 godziny 15 minut lub do podwójnej wielkości. Ciasto jest gotowe, jeśli wcięcia pozostają po dotknięciu.
Nasmaruj dużą blachę ciastek za pomocą skracania lub sprayu do gotowania. Na lekko posypanej mąką powierzchni zagniataj ciasto, aż orzechy i ser zostaną przerobione na ciasto.
Wierzch ciasta posypać mąką. Podziel ciasto na pół. Delikatnie uformuj każdą połowę w wąski bochenek, o długości około 12 cali.
Umieścić około 4 cale od siebie na arkuszu cookie. Używając butelki z rozpylaczem z drobną mgłą, spryskaj bochenki zimną wodą.
Odstawić Odkryte w ciepłym miejscu około 1 godziny lub do podwójnej wielkości.
Umieść 8-calowy lub 9-calowy kwadratowy patelnię na Dolnym stojaku w piekarniku; dodaj gorącą wodę do patelni, aż do około 1/2 cala od góry patelni.
Piekarnik rozgrzać do 218°.
Starannie wyciąć 1/4-calowe głębokie cięcia po przekątnej na bochenki w odstępach 2-calowych ostrym ząbkowanym nożem. Spryskać wierzchy bochenków zimną wodą.
Włożyć bochenki do piekarnika i ponownie spryskać.
Piec 15 do 20 minut lub aż bochenki są głębokie złoty z chrupiącą skórką i dźwięk hollow po dotknięciu.
Usuń z arkusza cookie do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.