Babeczki Super Bekonator
Przepis na Babeczki Super Baconator zaspokoi Twój amerykański apetyt w około 1 godzinę i 20 minut. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 6 g białka i 22 g tłuszczu. Ten przepis służy 24 osobom. Za 68 centów za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup bekon, masło, jajka i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a 7 stwierdziło, że był strzałem w dziesiątkę. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskuje 20% wyniku, co nie jest aż tak imponujące. Super-wilgotne, bardzo ciemne, czekoladowe babeczki, super łatwe, super wilgotne babeczki czekoladowe i to, jak bekonator uratował mnie przed oczyszczaniem z soku, są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Natłuścić 24 foremki na muffiny lub wyłożyć papierowymi papilotkami.
Umieść boczek na dużej patelni i smaż na średnim ogniu, obracając od czasu do czasu, aż będzie równomiernie rumiany, około 10 minut.
Plasterki bekonu odsączyć na papierowych ręcznikach i pokruszyć. Odmierz 1 1/2 szklanki kawałków bekonu, a resztę zachowaj do dekoracji.
Wymieszaj mąkę, cukier, kawałki czekolady, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól w misce; zrób studnię na środku.
W osobnej misce wymieszaj kawę, maślankę, tłuszcz z bekonu i jajka; wlać dobrze do mieszanki mąki. Mieszaj, aż ciasto się połączy; złóż zarezerwowane 1 1/2 szklanki boczku. Łyżką nakładaj ciasto do przygotowanych papilotek na muffinki.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wierzchołki odskoczą po lekkim naciśnięciu, od 20 do 25 minut. Ostudzone babeczki w formie na muffiny ustawionej na drucianej kratce.
Ubij serek śmietankowy i masło w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż masa będzie gładka i kremowa. Mieszaj cukier cukierniczy, ekstrakt klonowy i ekstrakt waniliowy z mieszanką masła z kremem, aż lukier będzie gładki.
Ułóż ostudzone babeczki na półmisku i posmaruj lukrem każdą babeczkę; posypać zarezerwowanymi kawałkami boczku.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o babeczki, to śmietankowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Solera z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Solera]()
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.