Smażenie ryb może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $3.93 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 85g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 1751 kalorii. Ten przepis służy 4. Ten przepis od Foodnetwork ma 33 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 22 minuty. Mieszanka musztardy w proszku, pieprz cayenne, niebielona mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć ocet słodowy, można śledzić to danie główne z Ciasto Pawłowa z jagodami i śmietaną jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to New England Fish Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry.
Instrukcje
1
Wyposażenie specjalne: 3 jednorazowe puszki na ciasto
2
Wlać 2-cale oleju roślinnego do dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieść patelnię na dużym palniku i rozgrzać olej na średnim ogniu. Aby sprawdzić, czy olej jest wystarczająco gorący, Wrzuć 1-calową kostkę białego chleba. Chleb powinien brązowieć w liczbie 40.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dorsza pokroić na 4 porcje, od 6 do 8 uncji porcji i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Dorsz
5
Umieść kilka gałek mąki w puszce na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
6
Połącz jajko z wodą w drugiej puszce. W trzeciej puszce doprawiamy bułkę tartą, musztardę i cayenne. Rybę zalać mąką, następnie jajkiem, a następnie bułką tartą. Delikatnie umieścić pokryte ryby na gorącym oleju i smażyć 5 minut z każdej strony, aż średni złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta
Mielony Pieprz Cayenne
Musztarda
Mąka Uniwersalna
Woda
Ryby
Jajko
Olej Do Smażenia
7
Gdy ryba jest równomiernie złocista, wyjąć i osuszyć na brązowych workach papierowych.
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.