Babeczki kukurydziane z salsą
Zapomnij o jedzeniu na mieście lub zamawianiu jedzenia na wynos za każdym razem, gdy masz ochotę na południowe jedzenie. Spróbuj zrobić w domu muffinki kukurydziane z salsą. Jedna porcja zawiera 210 kalorii , 5 g białka i 10 g tłuszczu . Za 28 centów za porcję otrzymujesz chleb dla 8 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i sycący. Udaj się do sklepu i kup sól, sodę oczyszczoną, olej roślinny i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Jest dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania przepis zajmuje około 35 minut . Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje niezbyt spektakularną ocenę spoonacular wynoszącą 33% . Wypróbuj muffinki kukurydziane ze świeżą kukurydzą , burgery z czarnej fasoli i warzyw z salsą kukurydzianą i salsą z przypalonej kukurydzy i papryki, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, mąkę kukurydzianą, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W innej misce wymieszaj pozostałe składniki. Wymieszaj z suchymi składnikami, aż będą wilgotne. Napełnij foremki na muffiny wyłożone papierem lub natłuszczone do dwóch trzecich.
Piec w temperaturze 375° przez 20-22 minuty lub do momentu, aż wykałaczka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 5 minut przed wyjęciem na kratkę.