Babeczki Jagodowe
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do twojego pudełka z przepisami, babeczki z jagodami mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 309 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje 58 centów za porcję. Dobrze sprawdza się jako śniadanie. Ten przepis jest lubiany przez 983 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mleka, cukru, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Otis Spunkmeyer Blueberry Muffins-co jest lepsze niż świeże muffiny jagodowe, Babeczki jagodowe z dżemem jagodowym, oraz Amazingly Blueberry-EY Blueberry Muffins.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik i przygotuj puszkę na muffinki: Rozgrzej piekarnik do 204° za pomocą stojaka w dolnej części środka. Używając standardowej 12-studzienkowej patelni do muffinów, umieść wkładkę do muffinów w każdej studzience lub jeśli nie masz wkładek do muffinów, posmaruj wnętrze studni muffinów olejem roślinnym lub masłem.
Borówki umieścić w misce.
Posypać 1 łyżką mąki na nich i delikatnie wrzucić do herbu. (Mąka pomoże utrzymać jagody z tonie w muffin jak gotuje.)
Wymieszać suche składniki: w misce wymieszać suche składniki-mąkę—sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól.
Mokre składniki wymieszać osobno: w dużej misce umieścić śmietanę, cukier, jajka, mleko, roztopione masło, skórkę z cytryny i wanilię (mokre składniki).
Ubij razem, aż będzie gładka.
Dodać suche składniki do mieszaniny masło / cukier / jajko jedną trzecią na raz i mieszać aż tylko włączone. Nie przesadzaj!
Delikatnie złóż jagody do mieszanki.
Muffinki porcjować: ciasto równomiernie rozłożyć między filiżanki. Musisz wypełnić je bardzo wysoko, aby użyć całego ciasta w 12 babeczkach, co jest w porządku. Nie rozleją się. Jeśli nadal masz za dużo ciasta, zacznij napełniać kolejną puszkę.
Umieść babeczki w piekarniku i piecz w temperaturze 204°, aż babeczki będą złociste, około 20 minut. (Jeśli babeczki stają się zbyt brązowe, przykryj folią.) Przetestuj bambusowym szaszłykiem, aby upewnić się, że środek babeczek jest gotowy.
Niech babeczki ostygną na patelni muffin przez 2 do 3 minut, a następnie wyjąć je z patelni.
Ostudzić kolejne 10 minut przed jedzeniem.