Babeczki dyniowe z polewą cynamonową
Potrzebujesz lacto ovo wegetariańskie śniadanie? Babeczki dyniowe z polewą cynamonową mogą być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 18. Za 15 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 1G białka, 1g tłuszczu i w sumie 67 kalorii. Ten przepis od Allrecipes ma 168 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś sodę oczyszczoną, mąkę, mielony imbir i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 40 minut. Z łyżką ocena 19%, to danie jest raczej złe. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Zdrowe babeczki z dyni cynamonowej z posypką Streusel, Zdrowe babeczki z dyni cynamonowej z posypką Streusel, oraz Babeczki dyniowe z polewą cynamonowo-Pekanową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Smar i mąka 18 filiżanek muffinek.
Ubij 3/4 szklanki brązowego cukru, białego cukru i 1/2 szklanki masła razem w misce za pomocą miksera elektrycznego, aż będzie gładka i kremowa.
Dodaj jajka; ubijaj, aż się włączy. Ubij puree z dyni i wodę.
W osobnej misce wymieszaj 1 3/4 szklanki mąki, sodę oczyszczoną, sól, 1 łyżeczkę cynamonu, imbiru i gałki muszkatołowej. Wymieszaj mąkę z mieszanką dyni. Wlej ciasto do przygotowanych kubków na muffinki.
Połącz 1/3 szklanki brązowego cukru, 1 łyżkę mąki, 1 łyżkę masła i 1/4 łyżeczki cynamonu w misce za pomocą dwóch widelców, aż mieszanina będzie krucha.
Posyp kruszonkę na każdą muffinkę.
Piecz w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona na środek muffinki wyjdzie czysta, 20 do 25 minut.