Czekoladowe babeczki z orzechami laskowymi to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 440 kalorii. Ten przepis służy 18 i kosztuje 65 centów za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, orzechy laskowe, mąka, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia not so amazing spoonacular score of 29%. Podobne przepisy to Ferrero Rocher Cupcakes: bogate czekoladowe babeczki z orzechami laskowymi, Babeczki Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi, oraz Babeczki Czekoladowe Z Orzechami Laskowymi.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj 18 kubków na muffinki lub linię papierowymi kubkami do pieczenia. Wymieszać cukier, mąkę, zmielone orzechy laskowe, kakao w proszku, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Orzechów Laskowych
Soda Oczyszczona
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
Piekarnik
2
Ubij razem jajka, olej roślinny, mleko i ekstrakt waniliowy mikserem elektrycznym, aż będą gładkie. Mieszaj mieszaninę mąki do zwilżenia, a następnie mieszaj w wodzie, aż ciasto będzie gładkie. Ciasto może być trochę cienkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Olej Roślinny
Mąka Uniwersalna
Woda
Jajko
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
3
Wlać do przygotowanych muffinek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wkładki Do Muffinów
4
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta, około 15 minut. Schłodzić na patelni przez 10 minut, a następnie wyjąć z patelni i pozostawić do całkowitego ostygnięcia na stojaku z drutu. Gdy ostygnie, przemarznąć z czekoladą z orzechami laskowymi i posypać posiekanymi orzechami laskowymi do dekoracji.