Babciowy tort żurawinowo-pomarańczowy

Babciowy tort żurawinowo-pomarańczowy
Ciasto żurawinowo-pomarańczowe babci może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Jedna porcja zawiera 398 kalorii, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, mąkę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Lepszy niż sos żurawinowy z jeżyn babci, Ciasto żurawinowo-pomarańczowe z pomarańczową polewą, oraz Ciasto Pomarańczowo-Żurawinowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 10-calowa patelnia rurowa. Mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i sól przesiać; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
2
W dużej misce wymieszaj 1 szklankę białego cukru, 1/3 szklanki soku pomarańczowego, jajka, maślankę, Likier żurawinowy i olej roślinny za pomocą miksera elektrycznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
MaślankaMaślanka
żurawinażurawina
LikierLikier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać suche składniki i wymieszać tylko do zwilżenia. Złóż posiekane daktyle, żurawinę i skórkę pomarańczową.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
DaktyleDaktyle
4
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i równomiernie rozprowadzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Piec przez 1 godzinę w nagrzanym piekarniku lub do momentu, gdy nóż włożony w koronkę ciasta wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
NóżNóż
6
Niech ciasto ostygnie na patelni ustawionej na stojaku z drutu na 15 do 20 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
7
Wyjmij ciasto z patelni i połóż na talerzu. W małym rondlu wymieszaj 1 szklankę soku pomarańczowego i 3/4 szklanki białego cukru. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Użyj baster indyka lub dużej łyżki, aby skropić sos na torcie. Poke ciasto widelcem lub szaszłykiem, aby pomóc wchłonąć cały sos, lub aż ciasto jest dokładnie zwilżony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok PomarańczowySok Pomarańczowy
CukierCukier
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
BasterBaster
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn