B. L. D

B. L. D
B. L. D to danie główne, które serwuje 4. Za 7,27 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 111g tłuszczu i w sumie 1585 kalorii. Udaj się do sklepu i podnieś olej roślinny, proszek czosnkowy, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 134 osoby uznały ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 4 godziny i 10 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 78%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy:.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Obficie posyp wszystkie boki krótkich żeberek solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
4
Rozgrzej duży holenderski piekarnik na średnim ogniu i dodaj olej. Podsmaż krótkie żeberka ze wszystkich stron, aż się zrumienią, 3 do 4 minut z każdej strony. Po usmażeniu odłóż na talerz.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
5
Dodaj marchewki, czosnek icebula do garnka z krótkimi kroplami żeberek i dopraw solą i pieprzem. Gotuj warzywa, aż staną się złotobrązowe, 10 do 12 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj koncentrat pomidorowy i gotuj jeszcze przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
7
Dodaj wino i zdeglasuj garnek, zeskrobując z dna wszelkie rozwinięte smakołyki (wszystkie pyszne brązowe kawałki). Doprowadź wino do wrzenia i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj tymianek, liść laurowy i krótkie żeberka oraz wszelkie resztki soków z talerza, na którym spoczywały krótkie żeberka. Przykryj garnek i przenieś do piekarnika,aż mięso będzie miękkie widelcem, 2 do 2 1/2 godziny. Obróć krótkie żeberka jeden raz podczas gotowania po około 1 godzinie gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
Liście LauroweLiście Laurowe
TymianekTymianek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
GarnekGarnek
9
Gdy krótkie żeberka zmiękną, wyjmij je z płynu do duszenia i odstaw do ostygnięcia. Odtłuść tłuszcz z górnej części płynu do duszenia. Następnie odcedź płyn przez sito o drobnych oczkach i gotuj na wolnym ogniu, aż zmniejszy się o połowę, około 8 minut (aby uzyskać około 2/3 szklanki zredukowanego sosu).
Składniki, których będziesz potrzebować
żeberka Wołoweżeberka Wołowe
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
10
Wyjmij mięso z kości i przekrój na pół poziomo, aby pasowało do rogalika.
Składniki, których będziesz potrzebować
CroissantCroissant
KościKości
MięsoMięso
11
Do budowy kanapki: lekko podpiecz rogaliki, a następnie posmaruj musztardę chrzanową dolną połową szaszłyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
CroissantCroissant
MusztardaMusztarda
Chleb KanapkowyChleb Kanapkowy
12
Na musztardę ułożyć plastry krótkiego żeberka i skropić odrobiną wyciśniętego sosu. Na wierzch z jajkiem sadzonym, a następnie ładnym stosem frytek. Powtórz z pozostałymi składnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MusztardaMusztarda
FrytkiFrytki
SOSSOS
JajkoJajko
13
Nie tnij i nie przekraczaj 3 z nich dziennie-jeden dla B, jeden dla L i jeden dla D. możesz nawet skradać się do drugiego"D".
14
Wymieszaj 8 szklanek wody z 1/4 szklanki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
15
Umieść pokrojone ziemniaki w roztworze wody i soli i pozostaw do namoczenia przez co najmniej 20 minut. Po namoczeniu dokładnie osusz na ręcznikach papierowych lub ścierkach do naczyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
16
Rozgrzej olej w dużym holenderskim piekarniku do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
17
W młynku do przypraw wymieszaj maślankę w proszku, cebulę w proszku, czosnek w proszku, cukier, koperek i pozostałą 1 łyżeczkę soli. Zmiel na jednorodny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Maślanka W ProszkuMaślanka W Proszku
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
CukierCukier
KoperKoper
SólSól
18
W partiach wielkości garści smaż ziemniaki, aż staną się złotobrązowe, 2 do 3 minut. Natychmiast wrzuć do dużej miski z odrobiną mieszanki przypraw. Następnie ułóż je na blasze do pieczenia i ponownie posyp odrobiną mieszanki przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
19
Trzymaj je w pół hermetycznym pojemniku przez kilka dni, jeśli możesz wytrzymać tak długo.

Składniki

1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)3(zima)maślanka w proszkumaślanka w proszku3marchew obrana i posiekanamarchew obrana i posiekana4rogaliki, pokrojone na pół poziomorogaliki, pokrojone na pół poziomo4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne czerwone winowytrawne czerwone wino4largesjajka, ugotowane słonecznie do góryjajka, ugotowane słonecznie do góry3(zima)mielony świeży koperekmielony świeży koperek3gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )2goździkiczosnek, rozbityczosnek, rozbity1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterkiser topiony o obniżonej zawartości tłuszczu (Velveeta), pokrojony w plasterki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyMusztarda ChrzanowaMusztarda Chrzanowa2(zima)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)posiekana biała cebula (z 1 dużej lub 2 małych cebul)2Średnia żółta cebula, posiekana1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1 mała czerwona lub zielona papryczka jalapeno1kgsziemniaki russet, szorowane, umyte i cienko pokrojone na mandolinie (około 1/10 cala)ziemniaki russet, szorowane, umyte i cienko pokrojone na mandolinie (około 1/10 cala)4Angielski cięcia kości w krótkie żebra (około 3 na 3 1/2 cala i 3 funtów)Angielski cięcia kości w krótkie żebra (około 3 na 3 1/2 cala i 3 funtów)1(może być lub przeglądać)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Do podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniuDo podania chleb Pita podgrzany zgodnie z instrukcją na opakowaniu2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2cebula żółta, grubo posiekanacebula żółta, grubo posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia22
Magazyn