Azjatyckie wstążki wołowe

Azjatyckie wstążki wołowe
Azjatyckie wstążki wołowe to bezglutenowy, bezmleczny i cały przepis na 30 z 2 porcjami. Za 3,23 USD za porcję ten przepis pokrywa 19% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 285 kalorii, 38 g białka i 12 g tłuszczu. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Dla miłośników kuchni azjatyckiej jest to dość drogi przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Ten przepis z Taste of Home wymaga oleju roślinnego, sosu teriyaki, ząbka czosnku i płatków pieprzu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 55%. Podobne przepisy to Stroganoff z chudej wołowiny na wstążkach z cukinii, tajska wstążka z wołowiną i ogolonymi łodygami brokułów oraz azjatycka zupa z wołowiną i makaronem z 5-składnikowym bulionem wołowym.

Instrukcje

1
Mięso pokroić w poprzek włókien na kawałki o grubości 1/4 cala. paski. W zamykanej plastikowej torbie połącz sos teriyaki, oliwę, czosnek, imbir i płatki czerwonej papryki; dodać mięso. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza; wstawić do lodówki na 8 godzin lub na noc, kilkakrotnie obracając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, PokruszonejLiście Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii, Pokruszonej
Sos TeriyakiSos Teriyaki
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Gruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, UmyteGruszki Azjatyckie Po 3 Sztuki, Umyte
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
Mielona Włoska Kiełbasa WieprzowaMielona Włoska Kiełbasa Wieprzowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Półsłodka Czekolada Piekarnicza Do PieczeniaPółsłodka Czekolada Piekarnicza Do Pieczenia
2
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Mięso napnij na metalowe lub namoczone drewniane patyczki. Grilluj pod przykryciem na średnim ogniu lub piecz na 4-centymetrowym ogniu przez 2-4 minuty z każdej strony lub do momentu uzyskania pożądanego efektu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka ArbuzaMarynowana Skórka Arbuza
Marynowany Imbir, 1 Mały Szklany SłoikMarynowany Imbir, 1 Mały Szklany Słoik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szaszłyki DrewnianeSzaszłyki Drewniane
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki
3
Zdejmij z grilla lub grilla i posyp sezamem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Białego Ryżu Krótkoziarnistego1 1/2 Szklanki Białego Ryżu Krótkoziarnistego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Kształtowanej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej PaprykiDo Kształtowanej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki
Minimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe SzaszłykiMinimum 40 Sztuk, 8-calowe Bambusowe Szaszłyki

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to moje ulubione dania azjatyckie. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Famille Vincent Cremant de Bourgogne z oceną 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 24 dolarów za butelkę.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia15
Magazyn