Azjatyckie Roladki Wołowo-Krepowe
Asian Beef-Crepe Rolls to bezmleczne przepis z 10 porcjami. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 16G białka, oraz 8G tłuszczu. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, sos rybny, pasta chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia doskonała spoonacular ocena 84%. Spróbuj Azjatyckie Roladki Wołowe, Wołowina Azjatycka " Sajgonki, oraz [] Asian Beef & Noodle Soup z 5-Składnikowym bulionem wołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połącz pierwsze 3 składniki w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Trim fat from steak.
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na cienkie plasterki.
Dodaj stek do worka; zapiekać i marynować w lodówce 2 godziny.
Wyjąć stek z worka i wyrzucić marynatę.
Aby przygotować sos do zanurzania, połączyć masło orzechowe i następne 4 składniki (masło orzechowe przez 1 łyżeczka cukru) w małej misce; wymieszać trzepaczką do wymieszania. Odstawić.
W średnim rondlu umieścić paluszki ryżowe; przykryć gorącą wodą.
Odstawić na 30 minut. Doprowadzić do wrzenia i gotować 5 minut.
Odcedzić; pokroić paluszki ryżowe na małe kawałki.
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać wołowinę; smażyć 2 minuty.
Dodać paluszki ryżowe; gotować 1 minutę. Wymieszać 1 łyżkę soku z limonki i pastę chile.
Umieść 1 liść sałaty na środku 1 krepy, a na wierzchu 1/4 szklanki mieszanki wołowiny, około 1 łyżki marchwi, 3 plastry ogórka, 3 liście mięty i 3 gałązki kolendry. Złóż na dole krepy i zwinąć galaretkę, zaczynając od boku. Powtórz procedurę z pozostałą sałatą, naleśnikami, mieszaniną wołowiny, marchewką, ogórkiem, miętą i kolendrą.
Pokrój każdą rolkę w poprzek na 3 plastry; ułóż, pokrój boki w górę, na talerzu.
Podawać z sosem zanurzeniowym.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Raats Original Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 14 dolarów za butelkę.
Raats Original Chenin Blanc
Original Chenin jest wytwarzany bez użycia dębu, aby zachować "oryginalny", żywy charakter owocu fesh. Jest pełen soczystych smaków ananasa, golden delicious jabłek i cytrusów, z nutami imbiru, wiciokrzewu i kwiatu pomarańczy oraz pięknej mineralności. Ta jasna, smaczna oferta od mistrza Chenin Bruwer Raats rywalizuje z najlepszą Doliną Loary Chenin."Naprawdę czyste wykończenie, z białymi brzoskwiniami, wiciokrzewem i nutami mineralnymi, które prowadzą przez długie, dobrze zdefiniowane wykończenie. Jest tu też wielka chrupiąca kwasowość."Wine Spectator89 punktów