Azjatyckie Roladki Wołowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 216 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ocet ryżowy, sos sojowy, stek z flanki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Wołowina Azjatycka " Sajgonki, [] Asian Beef & Noodle Soup z 5-Składnikowym bulionem wołowym, oraz Azjatyckie Roladki Wieprzowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stek pokroić ukośnie w poprzek ziarna na 16 cienkich plastrów.
Połącz stek, sos sojowy, 1 łyżka octu, mirin i olej sezamowy w płytkim naczyniu. Stek marynować 10 minut, obracając od czasu do czasu.
Wyjąć stek z marynaty, zastrzegając marynatę.
Umieść 1 plasterek steku na desce do krojenia lub powierzchni roboczej; ułóż 3 kawałki zielonej cebuli i 3 paski papryki na końcu plasterka steku.
Roll up; odstawić, szew stronie w dół. Powtórz procedurę z pozostałymi paskami steków, kawałkami cebuli i kawałkami papryki.
Rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Umieścić roladki wołowe na patelni, szew stronie w dół; gotować 7 protokół, obracając raz.
Podczas gdy bułki wołowe gotować, doprowadzić zastrzeżone marynaty do wrzenia na średnim ogniu; gotować 3 protokół.
Wyjąć z ognia; wymieszać pozostałe 1 1/2 łyżki octu.
Połącz 3 szklanki gorącego ugotowanego linguine, 1 łyżkę oleju rzepakowego, 1 1/2 łyżeczki startego obranego świeżego imbiru, 1 łyżeczkę ciemnego oleju sezamowego, 1/2 łyżeczki soli i 1/2 łyżeczki pokruszonego czerwonego pieprzu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Essay Chenin Blanc. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
![Esej Chenin Blanc]()
Esej Chenin Blanc
Essay Chenin Blanc to biała mieszanka o średniej masie, wyprodukowana z białej odmiany Chenin Blanc w RPA. Chenin Blanc nadaje winom aromat sałatki owocowej, guawy i melona oraz orzeźwiającą kwasowość. Niektóre sur leżą na mniej przez kilka miesięcy dodaje złożoności i ciała. Aromatyczny Viognier uzupełnia strukturę owoców o kwiatowe nuty. Wino jest idealne samo w sobie jako aperitif na ganku w upalny letni dzień. Chenin Blanc dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw, zwłaszcza sushi, ostryg, azjatyckich Curry, słodko-kwaśnych potraw i letnich sałatek.Mieszanka: 87% Chenin Blanc, 13% Viognier