Azjatyckie Kotlety Wieprzowe Marynowane

Azjatyckie Kotlety Wieprzowe Marynowane
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Azjatyckie kotlety wieprzowe marynowane może być super przepis, aby spróbować. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 36g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sriracha, brązowy cukier, zielona cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Marynowane Po Azjatycku, Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Azjatyckie, oraz Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Azjatyckie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść 1/4 szklanki oleju roślinnego, cukru, octu, imbiru, sriracha, oleju sezamowego, czosnku i soku pomarańczowego i skórki w maszynce i proces przez 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw1 1/2 łyżeczki Mieszanki Przypraw
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
SrirachaSriracha
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
2
Umieść kotlety schabowe w wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kotlety WieprzoweKotlety Wieprzowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Dodać połowę marynaty i rezerwować drugą połowę do momentu podania. Wycisnąć powietrze, uszczelnić i przesunąć kotlety wokół worka, aby równomiernie pokryć. Marynować w lodówce co najmniej 30 minut i do 8 godzin. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4
Wyjąć kotlety z torby.
5
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, aby zmniejszyć i zagęścić sos nieco, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
6
Rozgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu i dodać pozostałą 1 łyżeczkę oleju. Brąz kotlety w gorącej patelni, 1 do 2 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Umieść patelnię saute w piekarniku i gotuj do końca (temperatura wewnętrzna 155 stopni F).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Podawać z łyżką glazury, z kolendrą i pokrojoną zieloną cebulą posypaną na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling

Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Hanna Chardonnay
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn