Azjatyckie Kotlety Wieprzowe Marynowane
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Azjatyckie kotlety wieprzowe marynowane może być super przepis, aby spróbować. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 462 kalorie, 36g białka, oraz 31 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka sriracha, brązowy cukier, zielona cebula, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kotlety Wieprzowe Marynowane Po Azjatycku, Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Azjatyckie, oraz Polędwiczki Wieprzowe Marynowane Azjatyckie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/4 szklanki oleju roślinnego, cukru, octu, imbiru, sriracha, oleju sezamowego, czosnku i soku pomarańczowego i skórki w maszynce i proces przez 15 sekund.
Umieść kotlety schabowe w wytrzymałej, zamykanej plastikowej torbie.
Dodać połowę marynaty i rezerwować drugą połowę do momentu podania. Wycisnąć powietrze, uszczelnić i przesunąć kotlety wokół worka, aby równomiernie pokryć. Marynować w lodówce co najmniej 30 minut i do 8 godzin. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Zarezerwowaną marynatę umieścić w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, aby zmniejszyć i zagęścić sos nieco, o 2 protokół.
Rozgrzać dużą patelnię ze stali nierdzewnej na średnim ogniu i dodać pozostałą 1 łyżeczkę oleju. Brąz kotlety w gorącej patelni, 1 do 2 minut na stronę.
Umieść patelnię saute w piekarniku i gotuj do końca (temperatura wewnętrzna 155 stopni F).
Podawać z łyżką glazury, z kolendrą i pokrojoną zieloną cebulą posypaną na wierzchu.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Riesling
Chardonnay, Pinot Noir i Riesling to moje najlepsze propozycje na kotlety wieprzowe. Chardonnay pasuje do prostych kotletów lub kotletów w sosie maślanym lub śmietanowym, wytrawny riesling uzupełnia słodkie dodatki, takie jak musztarda MIODOWA lub jabłka, a pinot noir jest bezpiecznym wyborem dla dań wieprzowych w ogóle. Hanna Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Hanna Chardonnay]()
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.