Azjatycka Sałatka Z Tuńczykiem
Azjatycka Sałatka z tuńczykiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis służy 4 i kosztuje 6,5 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 271 kalorii, 44g białka, oraz 4G tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz zieloną cebulę, pieprz, miód i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 76%, to danie jest solidne. Spróbuj Azjatycka Sałatka sezamowa z pieczonym tuńczykiem, Azjatycka Sałatka Niçoise z pieczonym czarnym sezamem tuńczyk, oraz Smażone Steki Z Tuńczyka Azjatyckiego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sałatkę, połącz pierwsze 6 składników w małej misce.
Kapustę i następne 5 składników (kapusta przez 2 łyżeczki sezamu) połączyć w dużej misce.
Aby przygotować tuńczyka, podgrzać 1 łyżeczkę oleju na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Połączyć pięć przypraw w proszku, sól, i pieprz; pocierać tuńczyka.
Dodaj tuńczyka na patelnię; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Pokroić w kostkę 1/2 cala.
Mieszanka kapusty skropić mieszanką sosu sojowego; wrzucić do połączenia.
Umieść 2 filiżanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1/2 kostki tuńczyka szklanki.
1 łyżeczkę sezamu równomiernie posypać sałatkami.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk można łączyć z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Flora Springs Napa Valley Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
![Flora Springs Napa Valley Merlot]()
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.